Årsmöte och IRL-träff i Skövde

16 mars 2004

IRL-träffen i Skövde påbörjades fredagen den 5:e mars och avslutades officiellt under eftermiddagen den 7:e. En tapper skara arrangörer med bihang överlevde dock ända från torsdag kväll till måndag eftermiddag. För alla er som inte kunde delta kommer här en liten sammanfattning av vad som hände, men som inte ens till en bråkdel kan beskriva den underbara stämningen på en Catahya-träff.Det första som måste nämnas är att under träffen gick det åt 57 liter mjölk och 4kg oboypulver. Alltså, inte långt ifrån två liter oboy per person, i snitt! Somliga drack visserligen mycket mer än så, medan andra drack lite mindre… Men det går inte längre att förneka att Oboy är en av Catahyas populäraste drycker. I skrivande stund gnäller Ithron över att han knappt fick sova på sin madrass, och jag kan inte låta bli att berätta att kotte sov på golvet, dubbelvikt runt ett bordsben. Det blev i allmänhet ganska lite sömn för de flesta, med hålligång hela nätterna. Massor av spel, oboy och allmänt umgänge, mer oboy och ganska mycket flum blev det. Redan under fredagen fastnade en hel del folk framför Super Nintendot och Donkey Kong Country (det enda spelet förutom något slags golfspel) och om detta stängdes av någonting alls under hela träffen så var det inte för någon längre stund. Två andra spel som var väldigt populära var Twister (alltid lika kul) och Munchkin. Men det mest populära av allt var nog lokalens datorer (!) som var konstant upptagna av IRCande catahyaner. Det verkar lite fånigt att sitta och chatta med någon som för ovanlighetens skull finns inom armlängds avstånd, men så var det… Jag antar att vi Catahya-nördar är sådana. Det går inte att ändra på…

Helgens huvudaktivitet var givetvis Catahyas årsmöte, som utfördes utan några större svårigheter.
Julle valdes till föreningen Catahyas ordförande, och i enlighet med valberedningens förslag antogs Haldir, HamGamgi, Kortirion, Mars, Mithrandir, Morgoth, Wizzard och Tauriel till föreningens nya styrelse.
Till valberedningen valdes Alithiel, Auryn och Ithron och föreningens revisorer blev Yenie och Dhiffucium.
Medlemsavgiften fastställdes till 0:- även detta år och samtliga motioner på dagordningen antogs enligt motionärernas yrkanden. Om ni vill veta mer om vad som hände under årsmötet föreslår jag att ni tar en titt på protokollet som ligger uppe på sidan. Det verkar meningslöst att gå in på det i detalj i den här artikeln när det finns mer underhållande saker att berätta…

Under träffen hölls det tre frågesporter, där vinnarna belönades med varsin chokladask strax innan träffens slut. Dessa visade sig vara mycket större utmaningar än väntat, och även Catahyas kända experter fick tänka till en hel del.
Fantasyfrågesporten hölls av Julle och deltagarna besvarade frågorna efter bästa förmåga (även om somliga inte tog det hela på fullt allvar utan såg till att ha lite roligt i stället.) Vinnare i fantasyfrågesporten blev Glaranduil som lyckades pricka in 19 av 41 poäng. Grattis säger vi!

Resultat, fantasyfrågesport
(Maxpoäng: 41)

1. Glaranduil 19p
2. Timmyy 14,5p
3. Mithrandir 13p
4. Morgoth 10p
5. Thaumiel 9p
6. Jensling 8p
6. Zaanash 8p
8. Vincent_Valentine 6p
9. Vhailor – (lämnade inte in sina svar)
Dessutom deltog Tauriel, Senja, canvas gray och _elrawien_ i ett lag och fick 15p. Eftersom de var fyra personer står de inte på listan, utan man får tolka deras resultat efter eget huvud. Deras svar var garanterat mest underhållande för stackars Julle när han skulle rätta allting… Incánus besvarade frågorna vid senare tillfälle och lyckades pricka in 11 poäng.

Träffens Tolkienquiz hölls av Tauriel, och där tog Taurrohir inte helt oväntat hem förstaplatsen, tätt följd av Mithrandir. Även om frågorna var lite kluriga så är vi förvånade över det kraftiga hoppet i antalet poäng mellan andra och tredje plats, skäms på er!

Resultat, Tolkienquiz.
(Maxpoäng: 28.)

1. Taurrohir 21p
2. Mithrandir 19,5p
3. Glaranduil 13,5p
4. Timmyy 10,5p
5. Fanyarë/Vincent 6p
Övriga deltagare fick fem poäng, eller under, och ska därför inte ens nämnas vid namn!
Grattis, Taurrohir!

Den tredje frågesporten berörde Catahya, med inriktning på sidans historia och föreningens officiella IRC-kanal. Ansvariga för detta var Tauriel, Senja och kotte.
Vinnare i Catahya-quiz blev Mithrandir. Grattis!

Med tanke på att det var en del mindre roande arbetsuppgifter som var tvungna att utföras under träffens gång, disk och sådant, så hölls det ett par tävlingar där förlorarna fick diverse trevliga “priser.” Helgens populäraste strafftjänsttävling var ”Hur många Catahyaner får det plats i Pegon?” För er som inte vet det så är Pegon namnet på Ithrons bil.
Svaret är: 2×7 (14 för er som inte kan matte) Förlorarna Canvas, Skarp och Vhailor fick äran att tvätta bilen…

Under träffen hölls det även två stora turneringar, i Magic: the Gathering och i SoR Risk.
Magic: the Gathering-turneringen vanns av Mithrandir, som senare belönades med ett presentkort på Akademibokhandeln samt ett paket pulvermos. Tvåa kom Zaanash, som fick en välförtjänt ask med choklad.
Efter en lång och utdragen kamp korades även en vinnare i SoR-Risk. Vi gratulerar Isondil till segern och hoppas att han njuter av sitt presentkort och sitt paket med nudlar. Han fick även den stora äran att, tillsammans med Mithrandir, städa toaletterna vid träffens slut.
Övriga deltagare i Riskfinalen var Zaanash, troll och canvas gray, vilka belönades med varsin chokladask.

Vi hoppas att alla deltagare hade en trevlig helg, och önskar att vi får uppleva en liknande träff inom en inte allt för avlägsen framtid. Jag tror att de flesta drabbades av IRL-abstinens när de kom hem från träffen… I alla fall så var Catahyas IRC-kanal ganska deppig under den följande veckan, så att det blir fler träffar råder det inget som helst tvivel om. Ett stort tack till alla deltagare som gjorde det här årsmötet till någonting att minnas. Slash ignore!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *