Att installera Widows(tm) på en drake

3 oktober 2004

Varning: Varken Catahya eller jag som person tar något som helst ansvar för eventuella skador som kan uppstå till följd av experiment liknande det som beskrivs i den här artikeln. Du följer instruktionerna på egen risk.Har din drake varit på ovanligt dåligt humör på sistone? Sur och bitter? Har den inte velat leka med dig hur mycket du än har tjatat? Oroa dig inte. Vi har lösningen.

 Jag vill nu inte påstå att WidowsDE är det optimala operativsystemet för en drake, jag påpekar bara att det har en kompatibilitet med spel och lekar som är överlägsen konkurrenternas. Därmed inte sagt att de inte kan ha andra fördelar.

Steg ett

Det första du måste göra för att installera WidowsDE är att invagga draken i en känsla av falsk säkerhet. Drakar tenderar till att vara konservativa och är inte alls nödvändigtvis beredda att gå med på de föreslagna förändringarna. Ta alltså en färsk jungfru och hacka upp henne i tre eller fyra lika stora delar. Sprid sedan ut delarna på hallgolvet (efter att du tagit bort mattorna) och vänta på att din drake skall upptäcka detta. När den är upptagen med den oväntade festmåltiden, smyg upp bakifrån och slå draken i huvudet med ett järnrör. Det är viktigt att ha en bra balans i slaget; det får varken vara så lätt att draken inte förlorar medvetandet eller så hårt att du skadar dess minne. När du är säker på att den är medvetslös, slå ett par gånger till, bara för säkerhets skull.

Steg två

Öppna drakens mun och lägg in din Widows Dragon Edition-installationskiva. Lägg ett hekto malen svartpeppar i drakens ena näsborre och vänta på att installationen skall sätta igång. Du väljer mellan de olika alternativen genom att peta på höger eller vänster öga. Detta moment underlättas om du har en enkelt flyttbar stege till din hjälp. Markera att du är klar genom att dubbeldra i drakens svans. Skulle drakens visa tecken på uppvaknande under processen, slå den med järnröret.

Steg tre

Om du fortfarande lever och kan läsa det här har du lyckats installera WidowsDE på din drake. Grattis! Nu återstår bara att konfigurera inställningarna. Slå den i huvudet ytterligare en gång av barmhärtighet såväl som av materialistiska skäl. Det är synnerligen förvirrande för en drake att vakna under den här delen och vi vill inte att ditt hus skall brinna ned, inte sant?

 Öppna drakens mun (se till att inte skära dig på tänderna!) och dra ut tungan. Vrid den sedan medsols för att öka drakens hastighet eller motsols för att minska den. Kom ihåg att om du ökar för mycket kommer du behöva ett ordentligt kylsystem. Catahya rekommenderar en mindre isländsk glaciär.

 Installera sedan de program du anser nödvändiga. Kom ihåg att inte bara stirra dig blind på dem som följer med i installationspaketet, det finns fler som varje respektabel drakägare borde ha. Bland de riktiga fynden finns till exempel Skövla en by som går att få tag på för mindre än tre liter enhörningsblod, medan Samla ett berg av guld kostar mer men i gengäld lönar sig i längden.

 Glöm inte heller att kontrollera så att alla drivrutiner fungerar som de skall innan du väcker din drake. Alldeles för många ryttarpar har kastat sig ut från en bergstopp bara för att upptäcka att vingarna saknar ordentlig kontakt med resten av kroppen.

Svårare än så är det faktiskt inte. Du kommer inse att din drake är som ny med WidowsDE. Det finns dessutom en hel rad fördelar som hittills inte nämnts:

  *) Skulle du krascha med din drake behöver du inte längre skämmas över dina flygkunskaper – skyll istället på att vänster vinge stötte på ett fel och avslutades.

  *) Skulle din drake bli hotfull behöver du försvara dig själv med bredsvärd, eldkastare eller automatvapen – eftersom den inte längre kommer kunna hantera oändliga mängder information behöver du bara berätta om Brålandas historia tills den förvirrat stänger av sig själv.

  *) Skulle du stöta på en annan drake med WidowsDE när du är ute och flyger behöver du inte längre anstränga dig för att se om den har någonting du vill ha – eftersom du har lärt dig säkerhetshålen krävs det inte längre någon större finess, utan räcker med att du störtdyker ned på den och slår mot alla öppningar du ser.

Det var allt från Catahyas teknikkurs den här gången. Nästa lektion kommer handla om hur man uppdaterar en layouten på en dvärg. Välkomna tillbaka då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *