Catahya: En Cános bekännelser

13 december 2006


Luta er nu bekvämt tillbaka samtidigt som ni läser och begrundar vad ni får serverat, för ni kommer under nattens timmar att få ta del av en hemlighet som varit bevarad i över 4 år. En Cános bekännelser. Om ett liv fyllt av skönhet och rikedom, passion och åtrå. Men även om odödlighetens förbannelse. Det ändlösa sökandet efter njutning, den omättliga aptiten på fantasy och oförmågan att känna glädje och sorg. Att aldrig kunna älska…
Tidigare delar i sagan:
Catahya: Historien – Extended version
Catahya: Återkomsten
Catahya: Föreningen slår tillbaka
Catahya och den flammande vreden

År 32 efter Tolkien

Människor har en unik egenskap att alltid vilja se tillbaka i tiden, ofta för att drömma sig tillbaka till några underbara minnen och fly verkligheten för en stund. Det är vi nog många som gjort här på Catahya.net under det gångna året också. Men var det verkligen bättre förr, då tex. sidan hänsynslöst styrdes av fem entusiaster till Cános? Eller senare då en styrelse som hade stenkoll på allting, arbetade ihjäl sig med att få saker att hända? I nästan 3½ år har nu sidan styrts av en förening, och liksom nästan alla nystartade projekt har även detta haft sina barnsjukdomar. Men nu har Catahya vuxit upp och fyller idag 4 år! Och med åldern kommer också visheten, eller? Du kanske inte är en av oss som varit med från början och därför inte har mycket att jämföra med, men visst borde alla ha hört om tiden då det diskuterades så mycket fantasy i alla forumen. Själv skulle jag nog snarare säga att Catahya.net är i trotsåldern. Det har pratats och gnällts väldigt mycket, och lite händer. Är det bara förändringarna på Catahya.net som är problemet? Tar klanerna bort diskussionerna från de allmänna forumen? Eller är det just det att inga förändringar sker som ställer till det? Ja, jag vet, jag ställer många frågor och ger få svar. Saken är den att jag tycker alla har en skyldighet till att vara med och förbättra. Är det för lite diskussioner, starta en ny tråd. Om alla startade en egen tråd minst en gång i veckan skulle det snart vara fullt med intressanta trådar. Och om du är ny, var inte rädd för att starta upp en gammal Tolkien-tråd som säkert redan finns någonstanns längst ner i arkivet och dammar. De behöver diskuteras om igen och det är många gamla Tolkiennördar som behöver damma av sina gamla kunskaper. Catahya.net är trots allt en förening där alla ska ha någonting att säga till om, på gott och ont. Tänk på att det inte bara är föreningen som ska organiseras, det behövs också nya idéer och förslag till fantasydelen av Catahya.net och det är väl det som är det viktigaste egentligen! Det behövs mer nya och lätt genomförda aktiviteter som kan roa alla medlemmar medans vi drömmer om landet långt där borta, om Catahya 2.0 och den officiella Catahyaskivan med Incánus lugna favoriter. Jag och mina med-cános börjar bli gamla och vi behöver fantasyentusiaster som tar vid där vi slutar. Ingen hjälp är för liten.

En annan viktig del att hålla vid liv är IRL:erna. Jag har tyvärr ingen statestik på om 2006 varit ett dåligt eller bra år. Men på de få jag varit med på har det varit riktigt bra iallafall. Både stora som små. Årets mest lyckade är utan tvekan startskottet på det gångna året. FC Catahaya, lite fantasy, mycket spelglädje. Ja, vi är ju faktiskt en spelförening också. Ett lag som nådde alla närvarandes hjärtan och som tillsammans tappert kämpade till sig en niondeplats. Och alla Catahyaner som var där och hejjade på är inte att försumma. En dryg månad senare var det dags för årsmötet där också väldigt mycket folk strömmade till, och inte bara gick igenom formaliteter om föreningen utan dessutom spelade spel och gjorde annat kul tillsammans. Lincon och Dreamhack blev ytterligare två evenemang som Catahya deltog på och gjorde reklam för, och på båda träffarna sattes det nya rekord i bland annat Duck Hunt och Lajvtetris.

Ja med dessa ord hoppas jag kunna sporra många till att göra nästa år till ett ännu bättre! All hjälp finns att få här på Catahya, men det är du som behövs som drivkraft!

-There´s nothing in the world now that doesn´t hold some sort of…
-Fascination.
-Yes. I´m bored of this crap.
-But if we can live without taking human life? It´s possible.
-Anything´s possible. Just try it for a week. Come to New Orleans. Let me show you some new sport.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *