Catahya: Föreningen slår tillbaka

13 december 2004

I begynnelsen skapade någon Internet. Nu visade sig Internet vara befolkat och ljust med glada och fjolliga platser som Lunarstorm där massa mogna fjortisar alltid samlades. Men Cánosarna började säga: “Må det bli mörker”. Då kom Catahya till och Cánosarna såg att det var ont, och Cánosarna åstadkom ett åtskiljande mellan Lunarstorm och Catahya. Men Cánosarna såg att någonting fattades så de började fråga människor av mankön och kvinnokön ifall de ville befolka sidan, och de förenade dem under en Förening och sa till dem: “Var fruktsamma och bli många och uppfyll den [Föreningen]och lägg den under er, och råd över alla catahyaner.”(För er vilsna själar som inte varit med från början och vet att ett nytt avsnitt utkommer varje år vill jag bara rekommendera er att även läsa: Catahya: Historien – Extended version och Catahya: Återkomsten.)

År 30 efter Tolkien

Rök och aska låg tätt tillsammans över den mörka himlen, sårade och döda medlemmar fanns med jämna mellanrum på slagfältet. Maten började ta slut och hoppet låg i botten. Problemen verkade aldrig ta slut. Draken Server, som tidigare tagit landet i besittning och efter egen vilja kastade ut befolkningen hur han själv önskade, såg ut att vara odödlig och upproren bland folket bara växte och växte. Till råga på allt blev många av de mäktiga Cánosarna skadade och uttröttade av drakens ständiga och samvetslöst sexuella attacker vilket resulterade i att allting verkligen såg hopplöst ut. Och det utan att någon ens behövde prova att hoppa. Desperata försökte de alla komma på olika lösningar för att en gång för alla dräpa draken. Kheryn och Tincócar tog tjänst inom det militära för att lära sig hantera sina vapen och stridskonster ännu bättre. Incánus åkte iväg på en lång resa för att söka visdom i öknens karga land. Bolion försökte skaffa hemlig identitet under namnet Mars. Saraldor dukade halvt om halvt under och har ännu inte återhämtat sig helt. Men vad hjälpte deras ansträngningar när de aldrig kunde finna kryphålet i drakens försvar. Troligen hade sagan fått ett mycket olyckligt slut här ifall inte ett mirakel av ovanlig form dykt upp. Hjälp kom och det från oväntat håll. De trogna undersåtarna som modigt och djärvt stått skyddade bakom murarna en bra bit bakom Cánosarna, steg nu fram i en skara så stor att den inte gick att räkna (För att vara exakt: 7×7=42). Deras talesman var en huvudlös alv vid namn Haldir som tillsammans med sina jämlikar (Julle, Morgoth, Tauriel, Kortirion, Taurrohir, HamGamgi, Iwhy och Ithron) gick fram till den jättelika Server med vit flagg och ett förslag på hur konflikten skulle lösas. Lättare gjort än sagt överlämnades en muta på en otroligt hög summa pengar mot försäkringen att han bara skulle lämna dem ifred. Eftersom draken nu var lika girig som Cánosarna, nappade han på förslaget och skrev på en överenskommelse om att lämna landet för en lång tid framåt. Glädjetårar flödade i stora floder, och störst av dem alla grät Cánosarna med sina stora krokodiltårar. Eru vete varför men Cánornas “veto” tycktes utgå.

Frid och Fröjd återvände från sin semester på Luderstorm. Och sedan landets första fall år 29 ET kunde vi återigen se en befolkning på över 3000 nördar. Och för att få plats för alla dessa vilsegångna började man bygga upp nya bostadsområden som Konstgalleri, Lajv, Köp och sälj forum, Johans hörna och en annan plats för olika klaner. Fortfarande byggs det flitigt och inom en lång tid lär vi kanske få se områden som Lajv-chatt och Sci-fi. Var det nu något man kunde klaga på så var det inte arbetsbrist eller framtidsvisioner utan snarare brist på arbetare inom byggföretaget Teknisk Ansvarig. Vilket bidragit till att allting inte kunnat ordnas så fort som önskat. Trots det har det funnits högtider att fira. Första novellsamlingen var kanske inte den försäljarsuccé man hoppats på men trotts det ett steg i rätt riktning och en bra lärdom för hur arbetet skall fortsätta. Befolkningen är nära nog 4000, IRL-träffar hålls regelbundet på många ställen i landet. Utbudet på recensioner, artiklar och fakta om fantasy har ökat. Besöksantalet är en jämn ström på över 1000 tjuvkik om dagen, vilket gör att vi utom tvekan stolt kan kalla oss Sveriges Största Fantasysite.

Fortfarande försöker förtvivlade sekter dessutom tyda betydelsen av ordet “Catahya” som enligt vissa rykten skall leda till evig fördömelse. Vissa hippies inom föreningen har kommit fram med att det måste betyda “Maskros”, andra underkulta satanister förespråkar att det skall läsas baklänges och därför är betydelsen Ayhatac (?). Kristdemokraterna däremot har forskat fram att det kan vara en förkortning av C.A.T.A.H.Y.A. = Calle Anka Tycker Att Homosexuella Yrvaket Arsleantastar. Har någon av sidorna rätt eller är ordet bara ett totalt meningslöst namn? Två år har gått och den utlovade förklaringen har ännu inte givits. Klockan tickar vidare…

År 31 efter Tolkien

Men den sagan som slutar helt lyckligt finns ännu inte. För trots att alla invånarna i landet börjat återgå till det normala och leva lyckligt, finnes ändå Cánosarna kvar som smått känner sig förlägna över att ha varit tvungna att gå miste om så mycket pengar bara för att bli av med draken Server.

To be continued.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *