Catahya: Mannen utan ansikte

13 december 2008


För länge sedan, i en långt avlägsen dåtid, fanns det fem grabbar som ville göra något stort av sin framtid. De ville skapa något för eftervärlden, något som skulle sätta sitt fotspår i historien. Jag kan inte säga om de lyckades, fem olika viljor har haft fem olika mål. Och ännu fler viljor har det blivit efterhand. Men att folk ändå har stannat, många av oss nu i 6 år (grattis!) visar på att Catahya verkligen har varit något speciellt!
Och under det gångna året så har det ju faktiskt hänt en hel del. Årsmötet klarades av tidigt på året, Catahya medverkade på Lincon, Catahya summer camp hölls för andra året i rad och var både större och bättre. Sist men inte minst så var Catahya också väldigt delaktiga i kongressen Kontext som gick av stapeln för inte så länge sedan. Förutom större IRLer så har det också ordnats med läsning. Den nya novellantologin är klar (den kommer börja säljas ikväll), novellpriset har delats ut för andra året i rad (något som fick publicitet i olika tidningar första gången). Årets novell av Johan Theorins finns dessutom att läsa här på Catahya från och med idag. Den heter ”Endast jag är vaken”.

Tyvärr så har jag själv åldrats med sidan. Jag har blivit gammal och jag känner på mig att min tid är kommen och att jag kanske inte kommer att finnas länge till hos er. Eftersom jag är den sista aktiva Cáno (?) (Heligt vare era namn!) så har jag dock ett sista ansvar. Och det är att berätta den slutgiltiga hemligheten om namnet Catahya som gått i arv från dödsbädd till dödsbädd i många generationer. Faktum är att många har trott sig känna till dess djupa hemlighet under alla dessa år, och nu när jag berättar det så kommer de alla att säga: ”Men det visste jag!”. Det är bara bluff och båg. Cános ”omerta” har varit intakt och enhällig, och inga fler än vi fem har någonsin fått höra sanningen. Alla som säger något annat är alltså bara ute efter en stund i rampljuset.

Nu är betydelsen av Catahya bara ett ord. Många kommer säkert säga att ”Men det där var väl inget speciellt?”. Men de har fel. Ordet har en djup innebörd, kopplat till sidans många möjligheter med att ändra på utseendet (Något som Catahya faktiskt var före både Lunarstorm och Helgon med) genom olika skins. Meningen var också att Catahya skulle figurera som en person i en novell. Ett projekt som tyvärr aldrig blivit fullbordat. Med betydelsen ”Hamnskiftare” kanske det inte är så svårt att lista ut kopplingen mellan mannen och korpen i Catahyas originallogga.

/Er Evigt Evilska Cáno Incánus

Tidigare delar i sagan:
Catahya: Historien – Extended version
Catahya: Återkomsten
Catahya: Föreningen slår tillbaka
Catahya och den flammande vreden
Catahya: En Cános bekännelser

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *