Catahya och den flammande vreden

13 december 2005

Blommorna frodades utanför den vackra staden IRL (Huvudstaden i landet Catahya). Solen log vänligt åt landet och spred sin värme till alla de godhjärtade varelser som vandrade över dess gröna fält. Fjärilarna lekte galant i vindens svaga bris, medan björnen Nalle oskyldigt strövade på stigen på väg hem. Ingen vänlig själ kunde väl ana det öde han var på väg mot. Sakta men säkert började han närma sig skogen dit inget solljus når. Nalle var inte orolig, vad kunde hända i detta fredliga land? Men innan tanken var avslutad hoppade en mörk och krökt filur (flammande av vrede) fram och utan någon som helst förvarning stack han kniven i den stackars björnen. Plötsligt mörknade hela världen och den ljuva fågelmusik som spelades tonades ner till ett intet hörande ljud.
Tidigare delar i sagan:
Catahya: Historien – Extended version
Catahya: Återkomsten
Catahya: Föreningen slår tillbaka

År 31 efter Tolkien

Folket i landet Catahya var förstummade över det illdåd som utförts. Jämrande försökte de att förstå denna onda gärning men ingen var det som kunde komma med ett tillfredställande svar. Inte sedan Draken Server hade man sett någon ondska lika stor. Men för att få svar på frågan var man tvungen att gå in och leta i framtiden, och därför tillsattes en styrelse för att forska mer i det hela.

Året som komma skulle kanske inte är det händelserikaste i Catahyas historia, få nya platser har tillkommit trots att det länge planerats för sådana. Man kan säga att det gångna året varit en transportsträcka, eller en renovering av landet. Men det finns också händelser som varit lite mer uppmärksammade, speciellt i staden IRL. Här har det hela året varit livfullt, årsmöten, spelkonvent, lajvtetris, rollspelande och stormöten. Även textmässigt sett har Catahya hållt sig väldigt aktivt i år. Förvåningen skulle bli stor om inte detta året har fått in mest recensioner och artiklar (sistnämnda är mycket tack vare en Julle). Det har även varit hög kvalité på arbetena och många intervjuer med kända svenska författare (som också finns att hitta här på sidan). Styrelsen som håller lag och ordning i landet har varit både på ner och uppgång, många ämbetsmän har hoppat av sina poster men man har också lyckats hitta ersättare och i längden också försökt göra Catahya friare så att alla invånare har mer att själva säga till om. Så här långt verkar allt vara frid och fröjd. Men plötsligt får styrelsen syn på något som skymtar i horisonten och de tillkallar genast en tjänare som kommer med en webkikare! Först vet de inte vad de ska tro. Men ju mer synen närmar sig desto mer börjar deras knän att skaka.

Vad de såg var en lätträknad skara, endast en handfull stor. Men först i ledet tågar en man de alla väl känner till. Cáno Tincocár, och i sin högra hand har han sitt mycket fruktade vapen, domedagsskivan kallad “Chain Of Command”. Efter honom följer även de andra Cánosarna redo att sätta in stöten för en ond plan de länge lurat på. Men avståndet mellan dem och landet Catahya är fortfarande långt så troligen kommer förändringarna först ske följande år. Samtidigt sitter landet Catahya på sitt eget vapen, en förnyelse, om än något försenad, som kan komma att innebära en gyllene tidsålder för hela befolkningen.

År 32 efter Tolkien

Så var detta nallemord 2 år tidigare bara en startsignal för den kommande återföreningen. Eller var det helt enkelt så att Incánus kommen ur den dynga han en gång i tiden kravlade sig upp ur, gjorde det av ren och skär glädje? Nästa år kommer sanningen att uppdagas…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *