Lionheart

3 januari 2003

I öster, långt ner under marken, stänker svetten från Black Isles smedjor. Det är nämligen så att mirakelmaskineriet Black Isle, som hittills konkurrerat ut alla spelföretag vad det gäller RPG-fantasy spel, nu åter satt sina flinka händer i arbete. De tar hjälp av Reflexives och det har arbetats en hel del i det tysta. För några månader sedan kom dock de första uttalandena och RPG världen väntar spänt. Det nya spelet, Lionheart, ska använda sig av en grafikmotor lik den som finns i succéerna Baldurs Gate, Fallout samt Icewind Dale.
Lionheart innebär dock ett miljöombyte och det kommer inte att utspela sig under Faeruns solar som Baldurs Gate, IceWin Dale samt Never Winter Nights gjort.

Efter de kristnas misslyckande att ta över det heliga landet genom det tredje korståget lett av bl.a den engelska konungen Richard The Lionhearted så gick något snett. Alltför många mäktiga reliker samlades för nära varandra. Ett enda stort svart hål bildades i marken och rå magi samt andar och annat strömmade ut ur hålet. Denna händelse kom att kallas Disjunktionen. Andarna hittade värdar i människorna, djuren och växterna. Under de närmsta fyra århundradena skulle flera korståg fara fram och tillbaka över världen, dock inte enbart av människor. Den gyllene horden, ledd av Khanen, invaderar Europa men består nu av tungt mongoliskt rytteri blandat med galna goblin arméer. Riddarordnarna och rikena i Europa får böja sig för övermakten men gör värdigt motstånd. Drakar och mäktiga trollkarlar blandar sig nu in i leken och gör det hela mycket intressantare.
I spelet kommer den mänskliga historien att vridas om och ändras f.o.m slutet på det tredje korståget.
Columbus invaderar även i Black Isles version av världshistorien Sydamerika. Fast denna gång misslyckas han då andar, mystiska monster och andra väsen anfaller honom och hans spanska bröder.
Shakespeare, Machiavelli, Cortez, Da Vinci, Joan of Arc är några av kändisarna man kommer att träffa på i Lionheart.
Inqusitionen, den organisation som under medeltiden skulle fånga in extremistiska grupper som vägrade konvertera till kristendom fyller en helt annan funktion i Lionheart. I spelet kommer Inqusitionen att försöka fånga in alla användare av magi och sätta de bakom lås och bom. Spelet kommer att ta sin början när ens karaktär blivit såld till Inqusitionen då dessa rankat dig som en möjlig användare av magi.
Utformandet av ens karaktär kommer att påminna om Black Isles tidigare spel. Man kommer ha att välja på fyra raser: Människor, Democyns som kommer vara något mer magiska än människor men samtidigt något svagare i närstrid, Sylvans som man kommer kunna klassa som renodlade magiker och Feralkins. Dessa kommer att vara aggressiva och våldsbenägna, d.v.s. den perfekta slagskämpen-kämparinnan.
Rasvalet kommer ha stor påverkan på spelets fortsatta gång lovar Black Isle. Val av olika egenskaper som t.ex. styrka, intelligens och uthållighet kommer likt sina föregångare även förekomma i Lionheart.
En ny lovande finess ska tydligen vara att man vid rasvalet kan blanda raser. Alltså om du bestämmer dig för att vara exempelvis en Feralkin, så kan du utrusta dig med sylvassa klor. Detta kommer att ge dig ett övertag i närstrid men kommer samtidigt att avslöja dig och bevisa att du inte är en varelse av rent människoblod. Eftersom världen fortfarande sitter i människornas händer, så kommer du få det svårare att bli erbjuden uppdrag då människor får reda på att du inte är av deras ras.
En mängd nya magiska besvärjelser kommer finns till ditt förfogande i Lionheart. Precis som i föregångarna kommer man att kunna använda sig av flera finesser ju högre nivå man har. Nivå får du genom att utföra uppdrag och liknande, ungefär som förut.
Din karaktär kommer främst vistas i Spanien och Frankrike men också i England och östra Europa.
Lionheart kommer vara ännu mer djupt och avancerat än sina föregångar. Man ska t.ex. kunna få olika mycket erfarenhetspoäng beroende på hur pass skickligt man klarar av en situation. Det kan bedömas på olika sätt. Är du tjuv bedöms exempelvis hur tyst du lyckas krypa upp på fienden.
Man har i Lionheart även den möjligheten i strid som uppfanns i Never Winter Nights, där man under en strid kan välja att sikta på någon av fiendens kroppsdelar.
Man kommer under sina resor träffa på karaktärer som kommer vilja slå följe med en. Dessa kommer dock att styras av en väl utvecklat AI och inte av en själv som i föregångarna. De kommer också hoppa av på olika platser, så man kommer inte få någon permanent följeslagare under sina resor.
Allt som allt så verkar det hela väldigt lovande. Diamanten håller just nu på att finslipas och kommer vara ute i butikerna till den senare hösten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *