Lust att hjälpa till?

12 augusti 2005

Catahya är, som bekant, en förening. Det gör att allt som sker här är helt beroende av initiativ från föreningens medlemmar. Allt jobb – kodknackandet för att sidan skall fungera med alla funktioner, nyhetsbevakningen, recensionskrivande, artiklar, moderering av forumen och så vidare – sköts av föreningsmedlemmar på deras fritid. Duktiga och engagerade medlemmar är någonting som sidan och föreningen inte kan få för många av. Det finns många sätt på vilka man kan hjälpa till om man skulle ha lust med det. Säger man att man är villig att arbeta för man faktiskt göra någonting, men exakt hur mycket och när är upp till var och en att avgöra. Det här är trots allt någonting vi gör för nöjes skull.Tycker du om att skriva nyheter, artiklar eller recensioner? Är du bra på det? Läs igenom ett par artiklar och recensioner för att se var nivån ligger. Kan du bättre än så – då vill vi gärna ha din hjälp. Det är sådant som gör Catahya till en bra sida. Kontakta Fi. Framför allt är det recensenter som är intresserade att skriva om fantasyspel och –musik som behövs, men fler fantasyfilmrecensioner skulle inte heller skada.

Det gäller även dig som bara är intresserad av att leta upp nyheter. Tänk på att Catahya är en fantasysida och bara publicerar nyheter som har att göra med fantasy eller föreningen/sidan – men vi kan inte täcka allt, eller ens så mycket som vi skulle vilja. Om du inte har lust att själv skriva nyheterna men tycker att vi missar saker vi borde rapportera om – tala om det för oss!

Om du inte själv tycker om att skriva men brukar ha åsikter om hur andra gör det och anser dig vara duktig på svenska, då kan du säkert hjälpa till ändå. Språkutskottet korrekturläser recensioner och andra texter på Catahya. Thorongil är ordförande där.

Catahya har alltid behov av fler duktiga kodare, men det krävs ganska stora kunskaper för att du skall vara till mer nytta än ivägen. Tycker du att html är avancerat nog kan du förmodligen hjälpa till bäst på andra håll. Tråden här förklarar vad som krävs. Om du har kunskaperna och är beredd att hjälpa till är det Aderyn du skall kontakta.

Har du erfarenhet av att hålla ordning i forum? Catahyas moderatorer är de med uppgift att se till att sidans forum inte spårar ur eller fylls med spam. Ju mindre vi behöver gå in desto bättre är det, men ibland kan det krävas för att det skall vara trevligt att besöka sidan. Ansvarig för det området är Ecthelion.

Tycker du om att spela rollspel och ägna dig åt dylika saker? Catahya som förening finns inte bara på nätet utan anordnar även träffar där medlemmarna kan spela och umgås. Vad som är på gång och diskussionerna kring det hittar du här. Är det ingenting som ordnas i din närhet? Kontakta Ravenna för att gå med i IRL-utskottet och själv ta tag i saken.

Om du har erfarenhet av att anordna lajv och letar efter någonting att sätta tänderna i så har Catahya projektet för dig! Stjärnljus över Arda är ett Tolkienlajv som skall äga rum i Skillingaryd sommaren 2006. Om du känner att det är ett område där du skulle ha någonting att tillföra, kontakta Tauriel.

Om du tycker att Catahyas avdelningar är för dåligt uppdaterade och det kliar i dina fingrar efter att få lägga till de författare, böcker, filmer, spel eller vad det än kan vara som du tycker fattas – då är det Haldir du skall prata med.

Tyvärr behöver även föreningen pengar för att kunna genomföra olika projekt, eller bara för att hålla sidan uppe och levande. Catahya har ingen medlemsavgift – och lär knappast införa någon heller – utan får större delen av sina inkomster i medlemsbidrag från moderförbundet Sverok, men även genom till exempel försäljning av egna produkter. Kommande är en ny Catahyaantologi med fantasynoveller skrivna av föreningens medlemmar och en Catahyaskiva från gruppen Broken Dagger (genre: metall). De kommer säljas till medlemmarna via butikansvariga Ravenna. På så sätt lyckas du både göra någonting för Catahya och skaffa dig någonting trevligt att läsa och lyssna på.

Varför skall man göra någonting sådant här? Kanske för att man tycker om Catahya. Ger sidan en någonting kan det vara trevligt att ge någonting tillbaka, eftersom det är på det sättet den överlever. Men också för att det är roligt – ju mer man ger, desto mer får man också tillbaka. Men att bara vara aktiv kan vara nog. Skriv intressanta inlägg i litteratur-, musik-, film- och spelforumen. Läs och kommentera Catahyas artiklar, recensioner och nyheter. Bidra med noveller och dikter. Sprid ordet om att Catahya finns. Länka till sidan, eller se till att någon annan gör det. Varje litet sådant steg är också någonting som gör Catahya bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *