Så minns vi Catahya-2002

1 januari 2003

Ni har säkert alla läst Incánus mytomspunna artikel om sidans historia. Historien om “de fem” som med knuten näve marscherade i dagar och nätter med klockan som sin värsta fiende för att tillverka den ultimata fantasysidan. Men vad hände sen? Lyckades projektet? Blev det så bra som vi alla hade hoppats? Vem tog tag i ledarpinnen? Och stämmer ryktena om att Tincocár är betydligt snyggare än David Beckham? Du skall snart få svar på några av dessa frågor när vi nu gör en återblick i hur det egentligen gick till när Catahya reste sig ur askan och tog sina första stapplande steg. Då står man alltså på tröskeln till 2003 och blickar tillbaka på det gångna året. Och det var sannerligen ett år fullt av förseningar. Faktum är att jag tvivlar på att vi lyckades komma i tid med någonting egentligen. Dock hann ju allas vårat spädbarn, Catahya, med en kort sväng på 2002 ändå. Och är det inte ironiskt att premiären var Fredagen den 13:e December?

Www.catahya.net, lägg den adressen på minnet. Det tog som sagt ett tag att nå dit men nu när vi står här stolta med svärd och båge i hand känns det naturligt att berätta om de där spektakulära sakerna som alltid verkar infinna sig så fullt en hop folk samlas på ett och samma ställe:

Recensioner
Det finns inget som lockar fram åsikter som när någon annan levererar dito, framförallt om de inte stämmer överens med varandra. Under Catahyas korta levnadsperiod har det hunnits med att skrivas 61 stycken recensioner och responsen lät inte vänta på sig. Litteraturavdelningen får definitivt utnämningen årets “klappa på axeln”-avdelning vad det gäller recensionerna. Sällan har jag sett så många “jag håller med” och “Tycker precis som du” etc. etc. Kanske beror det på att en bra bok oftast älskas av alla (i synnerhet på en sådan här sida där alla är i samma genre) till skillnad från musik och spel där åsikterna allt som oftast går skiljda vägar.

Recensionen som väckte mest uppmärksamhet var utan tvekan Incánus till en början brutala sågning av Virtuella Vita tornet när det kom fram att han inte ens hade spelat liret själv. Då blev det liv i luckan och en hel del dräpande kommentarer lades både på recensionen och på forumet. En av dessa kommentarer var från Yraen och löd: “Värst va vi var negativa nu då… Tolkien-mupp”. På god andra plats får jag nog säga att min egen sågning av Tristanias platta, World of Glass, i kombination med min hyllning av Hammerfalls senaste alster kommer. De fick iallafall bägaren att rinna över för Eldarion som inte riktigt kunde acceptera meningsskillnaderna.

Forumet
Förutom vissa mindre problem har forumet varit sidans stora hållning under året. Med heta diskussioner från höger och vänster kan jag garantera att eder Kheryns måttligt populära censureringsprogram kom till användning mer än en gång. Hetast av dem alla var emellertid Haldirs teori om att drakar skulle vara maiar som lagt all sin kraft, all makt de kan uppbåda i att skapa sig en mäktig kropp. Den tråden var först med att gå över 200 svar! På en trevande andra plats kommer Saraldors ypperliga musiktråd som är bra nära 150 inlägg.

Catahyas Community
Fick underkänt i den annars värmande recensionen på Noshörningen, men jag personligen, givetvis opartisk som ett nyfött barn, håller inte med om det här. Jag vet hur mycket Kheryn har slitit med det och jag tycker att det fungerar utmärkt. Dock är nog det roligaste inte att det fungerar utan att vi på ungefär en halv månad online lyckats locka över 250 medlemmar.

Artiklarna
Tre stycken artiklar har under året producerats (varav en recension på TTT) och gett god respons. Många har valt att kommentera artiklarna vilket har varit trevligt då det oftast varit med positiv ton. Incánus berättelse om hur det hela startade var helt klart lysande och även min egen återberättelse av SOR-premiären för ungefär ett år sedan fick positivt bemötande. Samma gäller naturligtvis också Kheryns TTT-recension så jag vågar nog påstå att artiklarna har varit av god standard!

Slutligen så här när hela Catahyaåret har analyserats finns det väl inte mycket mer att tillägga än att önska er alla en god fortsättning på det nya året!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *