Så minns vi Catahya-2004

31 december 2004

För tredje året i rad har lotten fallit på mig att summera det gågna Catahya-året. Eller ja, lotten fallit på vet jag inte. Snarare är det väl så att jag har tagit på mig att offra min nyårsmorgon för att skriva några rader om vad som skett under året. Att påstå att jag skulle vara rätt man för detta yrke har däremot under åren förvandlats till rent bs, då jag spenderar väldigt lite av min lediga tid på den internetsida Inc, Kheryn, Bolion, Saraldor och jag själv en gång startade. Här följer emellertid det gågna Catahya-året ur mitt perspektiv.
Mest tror jag att år 2004 kommer att kommas ihåg för att vara det året då servern tyglades för visst har det flytit på bra de senaste månaderna? Detta gör förhoppningsvis att vi kan locka ännu fler fantasysjälar till vår sida och vår förening. Föreningen ja… Organet som brutalt har krossat den tidigare rådande Cáno-diktaturen och gjort så att vår status blivit likvärdig med vanliga dödliga. Fy Fan! Skämt åsido så ser jag dock ett orosmoment för det kommande året och det är huruvida de 4013 medlemmar som vi har i skrivande stund kommer att förnya sitt medlemsskap. Personligen tror jag tyvärr att endast en bråkdel av dessa kommer att finnas som Catahya-medlemmar nästa år. För att detta inte skall ske krävs ett betydligt större jobb och engagemang från föreningsledningen (det känns förövrigt förbannat skönt att kunne skylla på någon annan för en gångs skull :)) än vad som hittils visats. Det var min gubbigt negativa inledning och precis som senast går jag nu över till de olika sektionerna.

Recensionerna

Antalet recensioner jämfört med föregående år har snudd på fördubblats. För detta skall vi emellertid tacka Litteraturavdelningen och endast litteraturavdelningen. Andra sektioner, bortsett från min egen musikavdelning (som förvisso mer eller mindre enväldigt drivs av gotfanskapet Kortirion nu för tiden :P) som ligger i en gråzon, har stagnerat sedan starten och fortfarande inte kommit igång. Filmavdelningen har en fullgod ursäkt, det görs för bövelen knappt några fantasyfilmer, men vad har spelavdelningen att säga till sitt försvar? Kvalitén på recensionerna håller dock fortsatt hyfsad klass, nog behöver vi någon som korrekturläser (och det gäller säkert även denna artikel) men innehållet och åsikterna är genomgående av hög klass. Årets recension vill jag ge till Thorongils sågning av “Good Omens”, scenariot där T spelar redaktör är fullkomligt lysande! Årets märkligaste recension var utan tvekan Johans hyllning (5/5) av Bruce Dickinsons ytterst tveksamma soloplatta “Chemical Wedding”. Titelspåret är lysande men resten är fan inte mycket att hänga i julgranen. Ashgrakh måste ha upptäckt det pinsamma i att en sådan missvisande recension skulle få avsluta året och slängde igår upp en härlig avhandling om varför Blind Guardian är bandet man bara måste älska!

Forumet

Detta är återigen sidans stora hållning. Trevliga diskussioner och härlig smutskastning (finns det något så underhållande som när fantasynördar hamnar i luven på varandra?). Forumets svarta får det här året blir emellertid förra årets stora överraskning, det “allmänna forumet”. Kanske dags att byta namn till det “meningslösa forumet”? Förra året var det samhällsdebatter, såsom den fina debatten ångående rökning eller inte rökning på allmän plats, som regerade. I år tycks det vara mer poppis att diskutera huruvida Catahya-trollet står och viftar med en gigantisk dase eller en klubba…. När så ett intressant samhällsämne kommer upp, som exempelvis katastrofen i Asien, ligger antalet svar på blygsamma fyra stycken. Tro fan att man håller sig isolerad i musikforumet. I detta forum sker det nämligen härliga diskussioner. Visst, Tash försökte smyga in en tråd med Pink Floyd (världens mest överskattade band?) och visst ploppar det upp en hel del nu-metal-trådar såsom “MetallicA” och så vidare men sålänge “Blind Guardian”-tråden är klistrad och folk fortsätter att diskutera bra band så är det forumet som regerar. Och äntligen en “Virgin Steele”-tråd! Tilläggas bör att vi nu har totalt 128561 (hundratjugoåttatusenfemhundrasextioen) inlägg i våra forum. Respekt.

Catahyas Community

Kan väl inte sitta här och säga att det har utvecklats speciellt mycket men eftersom servern fungerar så flyter det på betydligt bättre än senast jag satte mig ner för att skriva föregångaren till denna artikel. Då satte jag även upp ett mål på 5000 medlemmar, något vi inte lyckats infria. 4013 medlemmar är dock ingen dålig siffra och jag hoppas verkligen att vi får behålla en majoritet av dessa tills nästa år. Jag är dock inte lika optimistisk och för nästa årsskifte sätter jag ett mål på 3000 medlemmar.

Slutligen skulle jag vilja ge en ros till Lajv-avdelningen för att den äntligen rör på sig och ett torrt piskande ris till vår patetiska novell och dikt-avdelning. Jag vet att många på sidan gillar detta inslag och att detta genererat i en diktsamling (eller är det två?) men de dikter jag har läst håller skrämmande låg klass. Hrm, nu ska jag dock inte sitta här som en sur gammal tråkgubbe när det är dags att säga det som jag gör bäst:

Ett förbaskat gott nytt år önskar jag er alla!

/Tinco

Ps. Taurrohir jag antog att det var ok att jag lånade en bild av dig :P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *