Sommarbio

30 juni 2008

Sommar! Men hur roligt är det egentligen med stekande sol, överfulla badstränder med skrikande barn, mygg och söndergrillat kött? Känner du ibland att du vill fly från allt detta? Då rekommenderar jag en sval, luftkonditionerad biosalong! Och i sommar finns det många bra anledningar att söka sig in i mörkret …Redan på onsdag, den 2 juli har den andra Narniafilmen premiär: ”Narnia: Prins Caspian”. Vi får följa syskonen Pevensie när dom återvänder till Narnia, där 1300 år har passerat och landet styrs av en ond tyrann. Dom möter Prins Caspian, den rätte arvingen till tronen och tillsammans med honom ger barnen sig iväg på en resa för att rädda Narnia.

25 juli har en film som jag i alla fall längtat efter, premiär:” The Dark Knight”. Det är den andra filmen med Christian Bale i rollen som Batman. I denna film har en ny brottsling kommit till Gotham, en skurk som kallar sig för ”Jokern” … Jokern spelas av den nyligen avlidne Heath Ledger.

1 augusti kommer filmen ”Arkiv X- I want to belive”. Vi möter åter Fox Mulder och Dana Scully i en fristående film som utspelar sig någon gång i mitten av tv-serien.

För er som gillar Mumien-filmerna så har den fjärde filmen i serien premiär den 8 augusti: ”Mumien-Drakkejsarens grav”. Vi återser Brendan Fraser i rollen som Rick O’Connel, denna gång ute för att stoppa en ondskefull mumie som hotar att förslava hela världen.

15 augusti kommer det animerade äventyret: ”Star Wars-Clone Wars” en film som utspelar sig efter episod II. Vi får följa Anakin och Obi-Wan i kampen mot Palpatine, Dooku och General Grievous.

I sluter av sommaren, den 22 augusti, har den andra och avslutande delen efter Jan Guillos Arn-böcker, premiär: ”Arn – Riket vid vägens slut”. Vi får följa Arn, som återvänder hem, och hans kamp för fred och kärleken till sin älskade Cecilia.

Sen är sommaren över … och vi har en härlig filmhöst att se fram emot. (Med Harry Potter, Bond och svensk vampyrfilm … Men mer om detta vid ett senare tillfälle!)

Jag önskar er en god filmsommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *