Står stjärnorna rätt?

13 december 2007


Well, så sitter man här återigen, snagan som under pseudonymen Silenius löpt amok på Catahya sedan Incanús rekryterade mig på den episka tiden när Kortirion.net fortfarande existerade.. Fick detta år äran av Fallouts okrönte konung att skriva Catahyas något skeva årskrönika så nu skall jag som den kultist jag är slå mig ner bland dammiga bokrullar och stentavlor med kilskrift och knacka in min tolkning av vad som skett med Catahya under det mystiska året som gått…
När jag först hörde om Catahya trodde jag att det var en legend, platsen som inte var en plats, med sina utsökta marmortorn som pryder den bleka gula himmelen på vars yta en myriad av svarta stjärnor ses lysa i den infernaliska solnedgången. Där skalla de mässande ropen som i kör vrålar ut till dom okända i dalgångar med sjöarna fyllda av mäktiga väsen, alla hängivna den uråldriga varelsen som drömmandes väntar på stjärnornas fullbordan. Men alla dessa drömmar har ett pris, inte ens en sökare som jag kan vandra evigt i dessa upplysningens salar utan att stöta på dom andra innevånarna i detta drömmarnas komplex. Nu har 5 år gått, långa år där många vandrare kommit och gått, vi har sett debatter, konflikter, stunder av glädje och stunder av eftertänksamhet. På den musikala fronten, den avdelning där jag själv huserar och för talan har det hänt en hel del under det gångna året, inte mindre än två alster med olika teman och stilar har skapats. Skivorna var studier i två gravt olika falanger av fantastik, från det melodiskt fantasytunga eposet av Broken Dagger till det mer barockt dystopiska svavelosande materialet av zE. Vi har även sett en produktion av det skrivna ordet inom Catahya och den största samlingen mytiska texter hittills under namnet Vinter & Hav gavs ut under det gångna året. Dessa artefakter av en svunnen tid skall dessutom inom kort gå att köpa på Catahyas nystartade handelsbod som ansvarar för handel av diverse kuriosa.

Inom ramen för vår verklighet har Catahya anordnat en hel del aktiviteter under det gångna året, många har träffats för att bedriva en hel del olika aktiviteter vid olika tillfällen och ställen. Att nämna några utav dom heroiska insatser som bedrevs av mer eller mindre suspekta antagonister inom Catahya känns som en nödvändighet i detta års krönika. Bland annat stod dom två Catahyanerna som tillsammans med mig ingått i årets kanske ändlösast cirkel av hat, jag pratar såklart om Incanús och Frambogir som slet sitt anletes svett i kiosken på Lincon. Förutom att fylla på kaffe åt brädspelseliten och genomleva nya dimensioner av hat gentemot varandra lyckades dom även på något sätt tjäna ihop 800 svenska riksdaler i dricks. En bragd som kommer att omskriva i sagorna som den största felande länken i hela Catahyas samlade historiska verkligheter. En annan IRL som inte får förglömmas är givetvis det legendariska Catahya Summer Camp, en träff som jag själv på grund utav vissa förpliktelser gentemot min egen heder tvingades avstå ifrån, jag har dock hört från deltagande att stämningen var på topp under hela träffen, givetvis har jag svårt att tro på detta då det var min rival och regerande taikon Frambogir som var en av de huvudansvariga. I den pittoreska utkanten av Uppsala bedrev den absoluta eliten som vanligt blodskam och hor under den korpsvarta himmelen och jag kan nog utan att överdriva säga att IRL-gruppen i Uppsala vart den överlägset mest aktiva i Catahyas historia. Inte nog med alla dom regelbundna träffar var och varannan dag, vi står dessutom för den sabbatsbundna pubkvällen varje månad och arrangerar Thaicon. Sveriges största konvent som årligen sedan förra året visat upp skeva filmer, bagg och annat färskt..

På avdelningsfronten har som alltid Litteraturavdelningen överlägset hållit ett otroligt tempo och levererat artiklar och recensioner, även Catahyas novellpris som instiftades i år fick stor påföljd i en hel del utomvärldsliga tidningar och skrifter. Själv hivade jag ur mig en hel del suspekta recensioner på band som gudarna glömt, allt för att försöka sprida ljuset ibland alla insnöade musikälskare. Tiden lider återigen mot sitt slut och trots ett år i en del kaos med avstängningar och andra mer eller mindre upplysta konflikter måste jag sammanfatta det som ett viktigt år i Catahyas livslinje. Det är få föreningar i Sverige som aldrig lider av problem och med tanke på den enorma storleken är jag förvånad att det inte vart ett större kaos på Catahya under åren som gått. Det är med blandad nyfikenhet och fasa som jag stirrar in i dimman som är 2008 och funderar över hur det kommer sluta, ingen kan säga säkert men kanske är det snart dags för stjärnorna att stå rätt och den uråldriga att åter stiga ur sina drömmar..

Catahya har genomlevt ytterligare år, ganska säkert kommer hon överleva ett år till och fortsätta att sprida sitt kaotiska budskap till Sveriges och övriga världens människor med en evig hunger efter fantastik. För vad annars om inte det vi vet är vad som den vise sade:

“The Man of Truth has learned that Illusion is the One Reality, and that Substance is the Great Imposter.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *