The Call of Catahya

13 december 2009

I begynnelsen skapade Cáno Catahya och startsidan. Den andra dagen skapade de forumet. Nästa dag arkiven. Fjärde dagen kom skribenterna och femte dagen skapade Cános moderaterna. Sista dagen skapades alla användarna och 7:e dagen tog De Fem semester och sade: ”Må Catahya leva och fröjdas i minst 7 år.. ”. Nu har dagen kommit och profetian slagit in, vilket en gång för alla bevisar deras allsmäktighet. Catahya har alltså blivit hela 7 år. 7 är som alla vet bättre än 6. Dvs. 7kt bra! Och som vanligt har det varit ett väldigt händelserikt år, även om det kanske inte alltid syns i forumen. Det har anordnats rollspelsträffar, ett stort årsmöte och Catahya Summer Camp hölls för tredje gången. Administrativt så har Catahya blivit en fantastikförening istället för bara fantasy. Konsttävlingar och en del novelltävlingar har varit. Arbetet med fjärde novellantologin är i full fart och sist men inte minst börjar vi få ett ordentligt utbud av varor i butiken, nu senast t-shirtar och bokmärken!

Så till slutet av Catahyas födelsedag hade jag tänkt fortsätta på något som jag var inne på förra året då jag avslöjade Catahyas betydelse. Hur blev Catahya som person till? Jag har ju redan berättat hur de fem Cános bestämde sig för att skapa sidan i en av mina tidigare artiklar, men aldrig hur vi kopplade ihop namnet Catahya med en person. Det var ju så att när vi fem som från början skapade sidan, satt och funderade på ett namn som skulle passa, letade vi samtidigt inspiration från det så kallade internet. Till slut hittade vi en bild som vi tyckte såg grymt cool ut och som vi nära nog kopierade rakt av för att använda som logo på vår sida. Lyckligtvis kom vi på bättre tankar, men skissen av vår gamla plan finns kvar (men förkastligt nog lyckas jag varken komma på namnet på den artist eller bild som vi planerat att stjäla, säg gärna till om ni känner igen den!).

Det var nu vi började koppla ihop namnet med en person och när det dessutom fanns en djupare betydelse av namnet började vi också gå i författartankar. Sagt och gjort så tog jag på mig ansvaret och började i sakta men säkert fantisera om en värld. Och ganska snart så gavs det ut några korta delar av historien i novellantologierna samtidigt som vi utlovade stora hjältedåd och att en större del/bok snart var på väg. Tyvärr kom verkligheten ifatt mig någonstans på vägen och trots att jag tog hjälp av den otroligt duktige skribenten Candoor och illustratören Taurrohir, så lyckades vi aldrig nå våra drömmars mål. Det är därför vi nu hoppas på hjälp från er medlemmar att fortsätta vår saga, både som novell men också som sida. Så läs mer om vad du kan göra här och här.

/Incánus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *