Ängeln, rävungen och fjärilarna

25 september 2017

Det var en gång en liten ängel som skyddade en rävunge. Vart än rävungen gick, så gick hon också. De hade fötts samtidigt och var alltid tillsammans. Ängeln tyckte om att leka med rävungen och virvlade upp löv runt tassarna på den om hösten, släppte snö från träden på dess röda öron om vintern och blåste maskrosfjun i nosen på den om våren. Nu var det sommar och rävungen lekte med några fjärilar på en äng. Den försökte fånga dem men de flög så ryckigt att den inte lyckades.

Ängeln tittade närmare på fjärilarna. Den hade sett fjärilar förut förstås, men utan att riktigt ordentligt titta efter. Nu såg hon att de var fantastiska varelser, med mycket fler färger än vad människor, alver eller rävar kan se, och när de flög så tycktes det henne som om de var otroligt eleganta i sin flykt. De flög inte bara i de tre riktningar som vanliga varelser kan röra sig i utan de flög även åt andra håll, riktningar som låg mellan färgerna. Det var för att andra bara såg deras vanliga rörelser som de tyckte att fjärilarna rörde sig ryckigt. Den lilla ängeln som såg hur de rörde sig, vred sig och kastade sig fram och tillbaka mellan färgerna såg bara elegans.

Hon tittade länge på dem och lekte med dem bland färgerna och glömde bort att vakta rävungen. Därför märkte hon inte när valpen lyckades fånga något. Sedan skrek valpen till och hon kände smärtan själv. Rävungen hade hittat ett bi som stuckit den på nosen och nu satt den och gnydde och försökte slicka sin svullna nos. Så kan det gå när den som vaktar dig tittar bort.

Sens moral: Om du är satt att vakta ett barn, titta inte bort en enda sekund. Och lek inte med bin.

2 kommentarer

  1. Rhovan Bard Inläggsförfattare

   Tack :-)

   Nu har jag lagt upp den betydligt längre berättelsen om räv-ängeln Azari som börjar som en blodig vendetta en midvinternatt i Viratsia. Jag valde att dela upp den eftersom den ändå var växelskriven från början.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *