Den Dolda Världen – Kapitel 1

22 april 2007

Kapitel 1: Robert Parker
Robert trodde inte sina ögon.
Han stod just nu och gömde sig bakom ett träd och kunde inte tro på scenen som utspelades framför honom i just denna stund.
Dagen började normalt för den 14-årige Robert, han vaknade upp och gick till skolan, när han sedan kom hem beslöt han sig för att ta en promenad i skogen och då fick han syn på denna märkliga familj som betedde sig mycket konstigt.
Pappan sprang i full fart på väg mot någonting och efter honom kom familjen som verkade undra vad som för guds skull stod på.
Och nu hade de samlats framför ett gammalt björkträd och pappan hade mumlat något italienskt eller vad det nu kunde vara och plötsligt hade en genomskinlig dörr dykt upp alldeles bredvid dom.
Och som det inte vore nog så steg dom in i den genomskinliga dörren och plötsligt var dom borta.

Robert tittade fram bakom trädet, familjen hade försvunnit helt nu och dörren hade försvunnit.
Han tittade sig omkring för att se efter om det fanns några som skulle kunna se honom.
Sen visste han inte riktigt vad han gjorde, så ivrig och nyfiken var han, så därför stod han helt plötsligt framför trädet och tittade på det.
Det var inte så mycket märkvärdigt med det, tyckte han, ett ganska normalt björkträd, ganska gammalt var det väl, märkte han, men många träd var ju gamla.
Han lade sin hand på trädet.
Vad var det nu han sa, den där mannen, tänkte han och då kom han på det.
– Mostrilo.

Plötsligt uppenbarades den märkliga genomskinliga dörren igen.
Robert tänkte efter en stund, var han för nyfiken för att tänka klart?, skulle han låta bli att träda in i dörren ?
Visserligen visste han ju inte vad som väntade innanför den där dörren men vad hade han egentligen att förlora, han levde ju inte världens bästa liv, vilket nästan ingen gjorde under kriget som just hade brutit ut.
Så han lät nyfikenheten segra och öppnade dörren.
Det nästa som mötte honom var en mycket märklig syn, nu stod dörren vidöppen och det enda han såg var vitt och grönt ljus.
Han undrade om det verkligen var någon bra idé att träda in i det konstiga ljuset men som förut lät han nyfikenheten segra och trädde in.
Det kändes verkligen inte som om han steg in i ett nytt rum, i stället fick han en konstig svävande känsla och mycket riktigt så svävade han omkring i ljuset.
Plötsligt landade han ner i en gräsmatta.
Han reste sig upp och tittade sig omkring, hans nästa syn skulle visa sig vara den märkligaste på hela den märkliga dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *