Hellboy ~ Episod 2 ~ Prolog

19 juni 2008

Hellboy och alla namn, platser, händelser och liknande däri, tillhör Mike Mignola och Dark Horse Comics. Jag äger ingenting av det nedanstående, förutom textarbetet och karaktären Karkadé. Karaktären Gloria tillhör Kim (Alaenoic).

There are things that go bump in the night. They are the ones that bump back.

Episod 2 ~ Regnväder ~ Prolog

BPRD Högkvarter, Newark, New Jersey, USA.
16 November 2004, 10,58 AM

Kadës min var en grimas av uttråkning. Hon satt vid köksbordet precis inom synhåll från vardagsrumssoffan med huvudet lutat i handen och en kopp sedan länge kallnat te framför sig. På köksbänken svalnade en tredubbel sats muffins, en sockerkaka och en sats kanelbullar, och den unga kvinnan hade uppenbarligen tröttnat på att baka vid det här laget.
Hellboy själv satt i vardagsrumssoffan och växlade mellan olika TV-kanaler utan att riktigt titta på någon av dem. Han hade slängt upp fötterna på soffbordet, och orkade helt enkelt inte ta ned dem.
Den dagen verkade alla på Byrån helt och hållet utslagna. Abe hade läst färdigt de uppslagna sidorna i sina böcker och nu flöt han några decimeter från tankens golv och vred återigen på sin rubikskub; och Gloria satt bredvid Hellboy i soffan med en bok i händerna, helt uppenbart uppåt väggarna av uttråkning.
Till sist tycktes Kadë få nog, och hon slog händerna i bordet och reste sig. Hellboy reagerade knappt på detta känsloutbrott, han var van vid dem. Gloria såg visserligen upp, men återgick strax till sin bok. Abe var den ende som faktiskt såg på Kadë med frågande blick, och inte helt oväntat satte hon sig i nischen vid hans tank.
Men även om Gloria inte reagerade verkade hon också vara på bristningsgränsen. Bara några sekunder efter att Kadë kommit in i vardagsrummet slog den unga engelskan ihop boken och suckade djupt.
”Finns det absolut ingenting vi kan göra?”
Kadë ryckte på axlarna och log mot Abe som omedelbart sällat sig till henne i hörnet där hon satt. Rubikskuben låg bortglömd på tankens golv.
”Du kan ju ta och baka nåt, men jag tvivlar på att det finns så mycket kvar av vare sig utrymme eller ingredienser.” Hon var tyst i några sekunder under vilka Gloria övervägde om hon skulle göra som Kadë sagt, och sedan hoppade den unga grekiskan till.
”Picknick!” sade hon högt, och skrattade till. I ögonvrån såg Hellboy hur Gloria såg upp och gjorde en skeptisk min.
”Det är november…” sade hon tvekande.
”Men det är fortfarande helt okej väder”, svarade Kadë med samma entusiastiska röst som alltid när hon tagit sig för någonting. ”Kom igen! Det är i alla fall bättre än att sitta här inne och mögla.”
Gloria ryckte på axlarna.
”Ja, varför inte? Vad säger ni?” Hon såg på från Hellboy till Abe och sedan till Hellboy igen. Abe öppnade munnen för att säga något, kanske för att protestera, men hejdade sig när Kadë gav honom en blick under lugg och lade till sitt föregående förslag:
”Vi åker ned till havet. Där kan ingen se er två.” Vid ordet ”havet” rätade Abe litet på sig, och log plötsligt.
”Mhm”, sade han på sitt vanliga, lakoniska sätt, och nickade.
Sedan vände de sig alla tre mot Hellboy, och han visste redan då att han inte hade någon chans, utan att det skulle bli en picknick vad han än sade. En stund övervägde han att protestera, bara för sakens skull, men sedan fortsatte Kadë på sitt förslag.
”Jag har bakat en massa. Så vi tar med oss något att dricka och kakor, och åker ned till havet”, hon nickade åt Hellboy och Abe. ”Ni två har ju ändå inte varit ute på nästan två månader.”
Protesten dog i munnen på Hellboy, och han nickade uppgivet.
”Inget kan få dig att överge den här idén, va?”
Kadë log glatt och skakade på huvudet.
”Nej.”
”Nähä”, han suckade, ”då får det väl bli en picknick, då. Men förvänta er inte att jag ska hjälpa till med att koka kaffe och packa ned filtar och sånt.”
Gloria skrattade till och lade armen om honom i en halv kram.
”Nej då, HB”, sade hon leende. ”Det gör jag och Kadë. Gå och fixa till bilen, du.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *