Leonas grotta del 6 – En förtvivlad röst i natten

25 september 2006

“Helene av Stengård, min allierade Gerolds maka, var håller du hus?” Inget svar… Amil, Modern började bli ororlig, hon hade inte kunnat nå Helenes sinne sen tidigt på morgonen det senaste dygnet. En svag aning om att hon fått en fiende började gro. Någon försökte skydda Helene mot kontakt den själsliga vägen, och lyckats. Amil skar tänder i ilskan över att hon inte varit försiktigare. Hon undersökte kraften som skyddade Helene och häpnade av dess syrka, det kunde inte vara någon annan än hennes egen syster, drottning Tellena av Mårma.
Redan när de varit små hade kampen pågått, vem som skulle bestämma, vem som skulle ha mest makt. Det som gjorde Amil rasande var att Tellena var äldre och skulle ärva tronen, bli drottning över den mäktigaste av de sju öarna. Så när Amil blivit tillräckligt gammal för att ge sig av tog hon sina få tillhörigheter och lämnade hemmet. Hon vandrade länge och väl, bort från sitt barndomshem Slottet på Mårma. Över till ön Kaitu, genom de höga Tithalafjällen. Där stannade hon några månader hos en man vid namn Natha, han lärde henne allt han visste om trolldom. När det inte fanns något mer att lära sig gav sig Amil av för att söka efter mer visdom hos Nathas vandrande syster Nethe, henne fann hon aldrig.
Amil suckade när hon tänkte tillbaka på det som skett. Hon hade haft allt att vinna, men förlorat det. Nu satt hon som en gammal spågumma i ett fallfärdigt ruckel. Hon hade blivit överlistad.

Tellena suckade över sin systers öde, om hon bara lyssnat men det var försent nu. Tellena hade en strid att utkämpa, en uppgift att utföra. Leona skulle hem till palatset där hon hörde hemma. Det var ytterst viktigt, själv var hon bara en enkel spelpjäs i livets spel, Leona däremot var viktig.
Det började ljusna bortom horisonten, Tellena sträckte på sig tiden var inne. Idag skulle det ske, befrielsens dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *