Livslånga drömmar… Prolog

19 maj 2007

Prolog

För en tid sedan i landet Argoth levde alver och dvärgar i fred, människorna som lite utstötta och mörkeralverna var de som smög runt och gav alla andra bitter smak i munnen vid blotta tanken på dem. Dessutom fanns det stammar med skogsälvor och även ett fåtal drakar, som hade stått på god fot med övriga raser. Men det läget har börjat förändras. Människorna har gett sig ut i världen och söker nu mäkla fred med övriga på ett annat sätt än det traditionella. De anser sig numera vara jämlikar med de andra raserna. Var de fått denna oerhörda idé ifrån är ännu okänt, men en sak är klar, de styrande hos de andra håller inte på något vis med dem. Speciellt inte mörkeralverna, men de ser sig själva som härskarna medan de andra släktena ses som deras underordnade. Detta är naturligtvis inte alver och dvärgar med på, så läget mellan dessa och mörkeralverna kommer troligtvis att förbli spänt för evigt.

Människornas sätt att försöka hävda sin ställning har fått älvorna och drakarna att dra sig undan, men också banden mellan alver och dvärgar att stärkas. I dagsläget finns det många alvbyar som är människofientliga, men också några få som fortfarande håller på traditionerna och tar emot dem.

Denna historia börjar i en sådan by. En mindre alvby en bit från kusten, dit ryktena om människornas oförskämda sätt ännu ej nått. En by som gjort sitt bästa för att inte få mörkeralverna som fiender och faktiskt lyckats. Tills för bara några månader sedan kunde de båda släktena mötas för att diskutera utan att direkt inleda ett regelrätt anfall. De hade aldrig varit vänner, men ej heller hade de gått i krig mot varandra. Men situationen höll på att förändras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *