Maleks Resa – Kap 1, del 1

17 augusti 2006

Kapitel 1 – Mötet

Regn dropparna slog på fönstret utanför värdshuset. Det var en dyster morgon. Värdshuset luktade avslaget öl och svett. De hade spenderat natten här och det hade varit väldigt livligt under natten. Och Malek hade inte sovit bra. Issat och Tosak hade varit med i festligheterna kvällen innan. Malek såg att de var bakfulla och det gjorde honom på lite bättre humör eftersom han inte var den ända som hade en dålig morgon. Men Kapten Rogg hade ett leende på läpparna och det var första gången Malek hade sett Rogg le. En av servitriserna kom in och serverade dom stekt kött. Hennes klänning var grön och hon hade ett vitt förkläde som döljde framsidan av klänningen. Hon log mot Rogg och han log tillbaka och då förstod Malek varför Kapten Rogg var på så bra humör. När de hade ätit upp gick de upp till deras rum. De tog sin packning och gick ner till stallet. Deras hästar stod i spiltorna och de var osadlade. Sadlarna hängde på spiltorna. De sadlade hästarna men de var inte speciellt pratsamma så de gjorde det under tystnad.

– Ho ho Ho ho

Ljudet kom från taket. Malek bet ihop. Han tyckte verkligen inte om duvor. Speciellt när de började hoa väldigt tidigt på morgonen. Han hade inte kunnat sova när duvorna började med sitt hoande. Han drog i sista remmen och sedan var Malek klar. Han tog en avstickare till avträdet och kom sedan tillbaka. Då var de andra klara och de kunde rida vidare.
De red ut från bakgården och ut på den trånga gatan som var glest befolkad efter som det var väldigt tidigt på morgonen. Sakta red de genom stadens alla gator och kom till stadsporten som var stängd.

– Hallå där.

Skrek Rogg till vakten som satt inne i ett rum bredvid porten. Men igen hände.

– Ni där inne. Kom ut och öppna porten.

Men fortfarande hände inget. Malek steg av sin rödbruna häst och gick fram och bankade på dörren.

– Kom ut och öppna port jäveln.

Det kom inget svar. Malek bet ihop och knöt sina nävar. Han tog ett djupt andetag för att lugna sig. Malek tryckte på dörren men den var reglad inne ifrån. Han ställde sig en bit ifrån och sparkade allt vad han kunde och dörren flög genom rummet och landade med en duns i väggen. En man halv låg vid bordet till och Malek gick fram till honom. Det låg en mugg på bordet och stod en kanna med vin på bordet. Han tog kannan och tömde innehållet över den sovande vakten. Vakten kasta sig upp och välte stolen.

– Va vem. Var är jag?

Vakten hade tydligen druckit en hel del under natten. Han satte sin hände för ansiktet för att slippa att se dubbelt.

– Vad i helvete håller du på med. Dricker på när du har vakt.

Vakten verkade väldigt yr och mumlade något. Han lutade sig mot väggen.

– Är detta vad du för betalt för att göra. Stå upp när jag talar till dig.
– Sshem fan är du?.

Malek slog till vakten med baksidan av sin hand. Slaget träffade vakten på näsan. Han skrek till och snubblade in i väggen och föll rakt ner på golvet.

– Res dig upp och öppna porten NU.

Vakten ställde sig på alla fyra. Blodet droppade från hans näsa. Han spottade. Men han reste sig sakta upp. Vakten såg betydligt vaknare ut och blicken han gav Malek var inte glad.
– Va i helvete.

Skrek han. Malek tog tag i vaktens arm.

– Du är drucken och det är oförlåtligt när man har vakten.
– Det ssskiter jag väll i. Här händer aldrig något ändå.

Malek slog till honom en gång till med baksidan av sin hand. Denna gången slog han bara i väggen med en dov duns.

– Du skiter i det. Ja det kan man väll förvänta sig av en horunge som dig.

Vakten kastade sig mot Malek. Men vakten var berusad så attacken var klumpig och Malek steg lätt undan. Vakten flög rakt in i bordet. Då kom Kapten Rogg och Issat och Tosak in rusande i vaktrummet.

– Vad är det som händer här inne.

Frågade Rogg.

– Jag lär bara denna såkallad soldat lite vett.

Rogg skrockade.

– Ja det kan jag förstå att du gjorde. Han verkar lite opasslig för att vara i tjänst.
– Ja han är verkligen ett drägg som dricker när han ska hålla vakt.
– Ssskiter väll i vad ni tyscker. Ni är inte min Befällshavare.
– Nä det är verkligen tur för dig. Jag hade inte tolererat detta av någon som varit under mitt befäl. Öppna nu Stadsporten.
– Porten öppnasss inte fören Kaptenen kommer.
– Va bra. Då kan vi säga till din Kapten att vi hittade dig full när du hade vakten.

Vakten ryckte till och spärrade samtidigt upp sina ögon.

– Vissht vissht jag shka öppna åt er om det ska vara på det viset.

Vakten gick ut och ropade medans Malek och de andra följde efter.

– Öppna porten Ersa.

Porten gled sakta upp. Tillräckligt för en häst åt gången. De satte sig på hästarna och red ut från staden och porten stängdes efter dom.
Det regnade lite lätt och molnen låg som ett stort täcke på himlen. Staden försvann bakom dom och det börja bli allt fler och fler träd runt omkring vägen.

De hade ridit hela efter middagen när Issat plötsligt skrek till och ramlade ur sadeln. De såg en pil sticka ur hans högra öga. De sporrade sina hästar och då började regna pilar. Malek höll sin kropp tätt intill hästen. Han kände hur något träffade hans lår och hans arm. De andra fullt upp med att undgå att bli träffade av pilarna som flög mot dom. Malek satte knäna in i sidorna på hästen och hästen ökade farten. Han kände hur något träffade hans huvud och han av föll hästen och dunsade rakt ner i marken med huvudet före. Luften pressades ur hans lungor och han kände hur något slet till i hans lår. Malek kippade efter luft och det höll på att svartna för ögonen. Det ringde i hans öron och det bultade i hans huvud. Han såg en mörk figur komma gående mot honom. Hela hans synfält var suddigt. Malek försökte resa sig men hans armar och ben lydde honom inte. Figuren kom närmre och närmre. Nu stod den mörka figuren ovan för honom. Och han kände hur något pressades mot hans hals. Malek försökte få luft men det gick knappt. Han hörde hur någon sa något men han kunde inte avgöra vem eller vad som sades. Något svart kom farande mot honom väldigt snabbt och han kände hur det träffade hans huvud och allt svartnade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *