Rollspelskvällen

25 maj 2008

Naniel, Märglund, Flonny och Sandra satt hemma hos Märglund en kulen höstkväll och skulle börja spela det nya rollspelet Dryader och Dragoner. Naniel hade valts till spelledare och hade beodrat de andra att skapa sig en varsin karaktär som skulle vara med i äventyret.

Flonny fick snart fram en man av barbarsläktet som hade 21 i styrka och -3 i intelligens.
Han döpte den stora krigaren till “Foran den Förglömlige” som hade en stor rädsla för de flesta smådjur mindre än kaniner.

Märglund knepade ihop sin manliga Trollkarl med 19 i magikunskap och 4 i smidighet. Hans smårörliga magiker döpte han till “Mörglo den Möriga” och som led av höjdskräck.

Sandra lade all sin tankeverksamhet i en kvinnlig tjuv som inte hade mindre än 27 i smidighet och 4 i styrka. Tjuven fick namnet “Sava den snygga” och led av fobin torgskräck.

Naniel inledde spelet ….
“Ni tre träffas på värdshuset bananskalar’n för att en gammal man har begärt att få träffa er tre. Han hade berättat om en skatt och stor rikedom och eftersom att ni alla ligger på över 25 i girighet så tackade ni inte nej för en sekund. Ni hälsar på varandra och sätter er vid ett bord brevid eldstaden och ni kan se att det är mycket folk inne den kväll som super och spelar kort. Vad gör ni?”

“Jag beställer öl” sa Flonny och Naniel föklarade priserna och Foran fick sig ett stop.

“Jag beställer en hora” sa Märglund och flinade förväntansfullt på Naniel.

“Hur mycket silver har du då? frågade Naniel.

Märglund tittade på sitt karaktärspapper och konstanterar att han har 34 silvermynt, Naniel skrattade och sa att det fanns en hora om han ville ha men hon var av den billigaste sorten, 33 silvermynt, kontant. Luder-Laoula är horans namn.

“Jag tar Luder-Laoula!” sa Märglund “Jag går upp på ett rum och knullar ett tag”

“Sava är hungrig.” deklarerade Sandra. “Hon vill ha en glass med hallonsås och strössel på. Och en leksak också. Och så ska det vara plusmeny, också”
Naniel väste att det inte finns några leksaker och att Sandra skulle sluta löjliga sig, om hon inte ville att Sava skulle bli överfallen, rånad och våldtagen av tre kåta grottroll.

“Jag har druckit upp min bärs och vill också ha en hora för 33 silvermynt” sa Flonny och Naniel tittade i sina papper och berättade att det fanns en hora till men att hon var för dyr för honom.

Flonny vände sig till Sandra.

“Vill Sava tjäna 15 silvermynt, Sandra?” frågade han henne.

Sandra som inte riktigt förstod situationen sa “ja” och därmed gick Sava och Foran upp på ett rum i en timme.

När Mörglo kom ner för trappen igen så slog Naniel sina tärningar i skymundan. Märglund undrade vad det handlade om men Naniel sa att det inte var något speciellt. Sen efter ytterligare ett tag så kom Sava och Forak ner och Naniel slog ett par tärningar fyra gånger om och ett hånflin växte sig större och större i hans ansikte, sedan tittade han på Flonny och Sandra och öppnade munnen:

“Jaha, Foran hade samlag med Sava som bär på Herpes. Foran blev smittade vid samlaget. Och Sava hade samlag med Foran som bär på HIV. Sava blev inte smittade vids samlaget.”

“FORAN HAR JU FÖR FAN INTE HIV!” skrek Flonny ilskt.
“Joho, jag slog tärningarna efter anvisningarna och nu har du både HIV och herpes”
“Foran” sade Flonny surt, “FORAN har HIV och herpes, inte JAG”
“Jaja, same shit” svarade Naniel slappt.

Flonny frågade om det fanns några misstänkta människor inne i lokalen och Naniel slog med tärningarna. “Jo” sade han, “Forans fader är därinne och letar efter honom”

“VA!?” Utbrast Flonny “Okey, men då gör jag en smygattack mot honom. Med katapulten jag köpte förut”

“Du kan ju för fan inte göra en sneakattack med en katapult, fattar du la ditt pucko!” sade Naniel samtidigt som Märglund garvade.

“Klart Foran kan. Han går ut och rullar försiktigt in katapulten i värdshuset. Jag slår på min smygegenskap för att se om jag lyckas eller fumlar. En 20:a, perfekt! Ingen upptäckte mig med att smyga in min katapult, så jag rullar fram den mot min faders rygg och avlossar ett skott” Flonny slog sina tärningar:
“Oj, 3 x 17 x 4 = 204. ahn fick 204 i skada alltså. Nästan samma skada som typ en mindre atombomb, va?”

Naniel satt surmulet och tittade i regelboken. Flonny flinade och sa någonting om “lessen Nanne, men man är väl skillad, eller?”

Sandra ville också titta sig omkring i rummet. Naniel slog sina tärningar och sade sen: “Jo, det är en del folk inne i värdshuset, inga ni skulle vilja bråka med och på en fönsterkarm sitter en svart katt och spinner. “Jag vill klappa katten!” sa sandra och så gick Sava fram och sträckte fram handen för att klappa missen. Naniel slog sina tärningar och berättade att när Sava ska klappa katten så ställer sig kattens nackhår upp och den river Sava i ansiktet. Sava tog 3 i skada.

“Vilken elak katt, den måste jag döda!” sa Sandra och Sava drog sitt kortsvärd. Naniel bad henne slå sina tärningar tre gånger, och Naniel slog sina egna ett par gånger och han berättar att Savas första högg missade, och katten kastade sig i Savas ansiktet och satte klorna i henne. Sava tog 5 i skada. Savas försök i att rycka bort katten från anisktet misslyckas totalt och katten fortsätter att klösa sönder Savas Ansikte. Sava får 7 i skada och blir medvetslös.

“Katten river Sava en sista gång och Sava tar 9 i skada. Sava är med andra ord död, lessen Sandra” sa Naniel elakt.

Sandra börjar gråta och mumlar om att rollspel är för nördar. Märglund tröstar Sandra och återupplivar henne. Sandra tjöt av glädje.

Sandra var sur och ville råna en gubbe i baren vilket Sava til sandras glädje också lyckades med.

Men Naniel skrek till när han insåg att Sava hade rånat den onda “Gneller é inte sneller”, på hans kalsonger!
– Sava måste slå med täringarna en gång, sa Naniel och smålog.
– Hoppas jag vinner en bil, sa Sandra och slog med tärningarna.

Tärningarna på bordet visade 14 och Naniel började le ännu mer. Märglund fick en host-attack och råkade hosta upp lite slem på Flonny som blev skogstokig.

– Ja, detta ser inte bra ut för Sava, sa Naniel och runkade sin skäggstump.
– *host* nee, nu blir det straffkoloni på Madagaskar med obligarotisk *host* påk-pullning! haha, skrattade Märglund och var nu röd i ansiktet av andnöd och han rullade ner på golvet från soffan.

– Kan nån hämta *host* ett glas med….*host*….vatten!?

Flonny, som redan stod upp och hoppade omkring, sprang ut i köket och hämtade ett glas med vatten till Märglund.

– Åhh, fan tack Flonny, jag ska ge dig ett silvermynt.

– Du har inga kvar liksom, sa Naniel och petade sig i näsan och kletade på Sandra.
Sandra, som suttit och nynnat, kollade på sin tröja.
– Oj, jag har visst en halv godiscola på min tröja..*slurp*

Märglund, Flonny och Naniel kollade på Sandra som tuggade för fullt.

– haha…hah..hahaha, va det gott? hahah, Märglund vek sig dubbelt och skallade Flonny i förbifarten.

– Den smakade lite surt, sa Sandra och slickade sig om läpparna.
– Nu spelar vi vidare, sa Flonny och frågade Naniel om en uppdatering av läget.

Naniel förklarade att den gamla mannen hade noterat Sandras ointelligenta bravad och gett sig av. Han sade också att Flonny och Märglund hade inlett en arga-leken med katten Smulan (alltså katten som dödade Sava). Flonny hade också tydligen nu utvecklat fobi mot herpes och var allmänt konstig.

– Jag gör ett pruttljud med munnen!, sa Märglund och kollade på Naniel.
– Ja, du får Flonny att skratta precis innan han börjar gråta och slå sig själv. Flonny, du måste slå med tärningarna för att se om du skadar dig själv.

– AMEN VA FAN NANIEL! VARFÖR ALLTID JAG DIN HORA?!
– Jag är spelledare så håll käft och slå, sa Naniel och kastade tärningarna i huvudet på Flonny.

Flonny slog och träningarna visade 16. Vilket tydligen var tur för annars hade Flonnys karaktär fått ena ögat utstucket och då hade Flonny antagligen låst in sig själv på toan.

– Jag bitch-slappar Smulan med Savas huvud, sa Märglund och garvade högt.
– Smulan får ett utbrott och rusar ut för att hämta backup. Ni kanske ska gå vidare?, sa Naniel och verkade ha något i kikarn.
– Jag ställer mig upp och går ut bakvägen, sa Flonny.
– Jag följer med, sa Märglund och kollade lite snett på Sandra.
– Jag vill ha en hora, sa Sandra och kollade på Märglund och Flonny fundersamt.
– Jag omyndighetsförklarar Sava, sa Märglund. Och tvingar henne följa med.

– Aaaa, sa Naniel finurligt, men först får Flonny slå med tärningarna.

Flonny var nu knallröd i ansiktet av ilska, han slog tärningarna och väntade.
– Ja du Flonny, din karaktär bryter nacken.

– VAD I HELVETE!? HUR I HELVETE KAN JAG BRYTA NACKEN NÄR JAG BARA SKA GÅ?!
– Det får du reda på senare, sa Naniel och började kisa med ögonen lite lurigt.
– Jag trollar på Flonnys nacke igen så den blir hel, säger Märglund och kliar sig på snoppen.

Och så begav sig sällskapet ut ur värdshuset. OCh längre än så hinner inte Spelarna komma eftersom att spelledaren Naniel behövde gå på toaletten “en stund”; vilket varade i fyra timmar, så Flonny, Märglund och Sandra somnade under tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *