Two Tears 014 Epilog

25 mars 2007

“Vad ska vi göra nu?” Elinor tittade förtvivlat på kugen och drottningen. Hon ville verkligen lämna tillbaks juvelerna. Hon ville bli normal igen.
“Jag tror tyvärr att det inte går att ta av dem.” Kungen tittade lite medlidande på henne. Elinor vart förskräckt, skulle hon vara tvungen att leva med de på hela livet?! Suck!
“Jag börjar önska att jag hade lyckats när jag försökte dränka mig själv förut…”
“Nej, men lilla Elinor! Inga sådana tankar!” Drottningen blev upprörd när hon hörde vad Elinor hade sagt. Men hon visste inte om hon skulle stå ut med att leva efter det som hade hänt. Hur skulle hennes liv se ut? Skulle hon få åka tillbaka till sin mamma och leva hemma med henne? Elinor rös till vid tanken. Inte för att hon inte älskade sin mamma och sina syskon, utan mer för att hon ville få ut något mer av sitt liv. Hon visste att det var omöjligt men hon ville förändra världen. Om Per hade levat hade det varit annorlunda. Då hade hon kunna gift sig med honom och de två hade kunnat rest runt. Men hur skulle det bli nu?
“Du kan väl bo med oss?” Elinor ryckte till när drottningen sade det för hon hade varit så inne i sin egen värld. Bo med dem? På slottet?
“du skulle kunna få göra vad du vill. Du som är så ung och redan har fått vara med om så mycket förtjänar väl ett liv här på slottet.” Elinor bara gapade. Vilken möjlighet det skulle vara.
“Låt mig tänka lite på saken. Jag har ett par saker jag måste reda ut först.” Elinor gick ut i skogen. Hon ville vara ifred och tänka först. Hon drog ett djupt andetag och gick djupt inom sig. Hon tog tag i den lilla isblå magi hon hade och sammlade ihop den. Tillslut så var hennes skinande blå aura starkt lysanade. Då släppte hon lös magin och och kände hur hon lyfte från marken. Då slog det henne som en blixt ifrån en klr himmel. Svaren på alla hennes frågor bara fanns där och hon visste vad hon skulle göra med sitt liv. Det sista hon tänkte innan hon lät sig föras upp mot himmlen var:
“Jag är en gudinna.” Sedan blev allt vitt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *