Alien vs Hunter

28 maj 2008

Regissör: Harper, Scott

Originaltitel:

År: 2007

Längd: 85 min

Skådespelare: William Katt, Dedee Pfeiffer, Jourdan Wittly m.fl.

Tyckte du att Alien vs Predator var kass? Var uppföljaren ännu sämre? Någon tyckte att nivån kunde sänkas ytterligare. Alien vs Hunter blev resultatet. Det är nästan så att jag saknar ord alltså. Den. Sämsta. Filmen. Jag. Någonsin. Sett. Alien vs Hunter får Ultraviolet att se ut som ett obestridligt mästerverk. Jag tvivlar på att en sämre film kan göras, om man så försökte.

Tagline: ”Battlezone: Earth”. Visst. Snarare: ”Leka krig i skogen.” En stad (som verkar bestå av ungefär ett halvdussin personer, och alla jobbar på tidningen) ute i ingenstans får besök av lite utomjordingar. Ett stort rymdskepp kraschar bakom en husvagn (som utan problem skymmer farkosten som tidigare fyllde halva himlen). De stackars invånarna vet inte vad de ska göra. Av någon anledning så fungerar inte telefonerna. (Som aldrig förklaras. Senare, i ett kritiskt ögonblick, fungerar en mobil. Mitt ute i ingenstans. I ett underjordskomplex.) De kan ju inte sticka därifrån i sina bilar, för tänk om utomjordingen dras till rörelser? Hu! Så, vad gör man då? Man går ut i skogen, samma skog som de tidigare flydde ifrån, för att hälsa på någon slags vapennörd. Därefter så delar man upp sig i olika grupper lite titt som tätt. Den ena är ute i skogen och… går omkring. Den andra traskar omkring i ett underjordskomplex, större än New Yorks avloppssystem (kom ihåg, stad med sex invånare).

Mycket logisk film, såhär långt. Det blir såklart bättre när den gigantiska alien-spindeln (”det ser ut som en spindel på steroider. Det måste vara en utomjording!”) får plats i tunnlar som våra tappra hjältar måste ducka i för att komma fram. När den stora stygga Hunter skjuter med sin feta laserpistol och de lysande ljudeffekterna säger ”Pew! Pew!” (inte nödvändigtvis när vapnet skjuter, såklart) så sitter spiken i kistan. Nu glömde jag beskriva denna oslagbara jägare. Ni vet hur sådana där riktigt gamla dykardräkter ser ut? Stora, klumpiga, med en salladsskål som huvud? Hunter påminner om en sådan. Och han är ungefär lika smidig. Att jaga är förövrigt detsamma som att ta en söndagspromenad i skogen.

Handlingen är så fruktansvärt ostrukturerad att man inte kan göra mycket mer än att skaka på huvudet. Skådespeleriet är… värre. Det är till och med dubbade röster. Faktum är att allt är värdelöst. Några scener var faktiskt roliga i sin värdelöshet, men största delen av filmen klarar inte ens av det. Majoriteten är plågsam att titta på. Gå och se vilken film som helst, utom Alien vs Hunter. Sämre blir det inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *