Blood: The Last Vampire

3 november 2004

Regissör: Kitakubo, Hiroyuki

Originaltitel:

År: 2000

Längd: 45 minuter

Skådespelare: Yôki Kudô .... Saya (voice) (as Youki Kudoh) Saemi Nakamura .... Nurse Makiho Caroline Amano (voice) Joe Romersa .... David (voice) Rebecca Forstadt .... Sharon (voice) Stuart Robinson .... Louis (voice) Akira Koteyama .... Mama (voice) Tom Fahn .... Teacher (voice) Fitz Houston .... S.P. #1 (voice) Steven Blum .... S.P. #2 (voice) Paul Carr .... School headmaster (voice) Dave Mallow .... (voice)

Inte mycket att göra en fredagkväll, så jag sökte med ljus och lykta efter något att göra och kom på den fina idén att glo på en av de otaliga filmer jag kommit över på auktion, för att få tiden att gå.
Lotten föll på en anime som heter Blood: The Last Vampire. För er som inte förstått det från titeln handlar filmen om, just det, vampyrer …

Personligen blev jag inte speciellt positivt överraskad av den här filmen som från början var tänkt att vara del två i en trilogi om den väldigt underliga flickan Saya som är filmens huvudroll.
Filmen utspelar sig i Japan år 1966, dit Saya som är en jägare i en hemlig organisation som söker upp och dräper demoner, har skickats för att undersöka misstankar om demoner.
Utklädd till en skolflicka infiltrerar hon skolan och börjar söka rätt på svaret på frågan om det verkligen döljer sig vampyrer bland de vanliga eleverna.

Filmen är en väldig mix av animationer och tecknat, vilket sällan är något negativt, men i just detta fall känns väldigt felaktigt.
Manuset är välskrivet, men gör sig inte på film, jag tror att detta skulle ha förblivit på skrivet papper för att bevara den väldigt goda story som tyvärr känns ofullständig med bara en episod.
Antagligen var detta ett projekt som Guyver, som bara skapades och sedan lades ner i brist på finansiering och resurser.
Filmen är hyfsat vältecknat, den håller inte samma höga kvalitet som Studio Gilbi, men vem kan förvänta sig det av en mindre produktion likt denna.
Musiken är en sak som räddar filmen, välkomponerad och ytterst medryckande. Jag hade inte förväntat mig så välskapade alster till en pilot som denna men uppenbarligen doldes en skattkista i dess inre.

Totalt får filmen en 3:a i betyg av mig, den håller högre klass än andra vampyrjaktsfilmer, som Hellsing, men kommer föga i närheten av mästerverk som Vampire Hunter D eller Berserk.
Har ni 45 minuter och gillar vampyrer som liknar monster är detta en film för er. Vill ni inte slösa bort 45 minuter av era liv på en PMS-stinn flicka med samurajsvärd bör ni kanske göra något annat.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+share on Tumblr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *