Creature from the Haunted Sea

11 oktober 2004

Regissör: Griffith, Charles B.

Originaltitel:

År: 1961

Längd: 73 Minuter

Skådespelare: Anthony Carbone, Betsy Jones-Moreland, Robert Towne, Beach Dickerson, Robert Bean, Esther Sandoval

En stilla natt satte jag mig ner framför min TV i min lilla krypta för att beskåda en film som jag nyligen kommit över, titeln bådade ju ondska och vanvett så långt ögat kunde nå och föga anade jag vilken terror som väntade.
Med fasa fick jag se öppningscenen, en kille får sin sko putsad på en trappa, och med en diskret (hrmm nja) rörelse stoppar skoputsaren ner en lapp i hans strumpläst.
Shit tänkte jag, vilken kille, en riktig gangstha! Föga anade jag att det bara var en kille som putsade skorna som sedan hamnade ivägen för två skjutglada gangsters.
Filmen började väldigt udda, men det kan ju bara bli bättre tänkte jag, ack så fel detta miserabla kräk hade.

Filmen handlar helt kort och gott om en kubansk general som tillsammans med en gangster från USA planerar att frakta ut en kista med guld ur landet, men eftersom en riktig ganstha inte kan hantera tankegångar som “dela med sig” eller “samarbete” planerar han att mörda alla kubaner och ta guldet själv.
Sagt och gjort börjar den här gangstern med det löjliga namnet “Renzo Capetto” att systematiskt döda alla kubaner ombord på hans båt och skylla på ett fiktivt sjömonster.
Givetvis så råkar det ju finnas ett sjömonster som även det börjar döda de stackars oskyldiga kubanerna och deras gangstervänner på löpande band.

Visserligen finns det filmer med sämre tema, men jag funderar fan på om inte denna ändå borde få något slags pris för sin dekadenta sluthet.
Det som räddar filmen från en total flopp är, givetvis, MONSTRET!!
Detta fasansfulla kreatur som kommer från djupet av något sjukt hav för att jaga människor är inte enbart så jävla fult att jag höll på att sätta min öl i halsen när jag såg det, utan det har även plasthandskar!
Ok, monstret må se förjävligt ut, det må vara den mest bizarra kreationen sedan min födelse och den måste absolut ha kostat mellan fem och tio kr att skapa men fy fan vad den knäcker!!!
Tanka ner den här filmen och bevittna den fruktansvärda, horribla dödsscenen av 75% av filmens medverkande, helt otroligt välgjort och detaljerat …

http://www.streamload.com/bmoviecentral/videos/Creature.wmv
(högerklicka och spara som)

Filmen är inte helt utan sin humor men karaktärerna (bortsett från monstret) är så jävla kassa och utan karaktär att en skolklass tioåringar skulle ha spelat bättre.
Kubanerna ser alla likadana ut och dör som flugor, och filmens huvudroll, någon slags hemlig agent, är så komisk att man bara sitter och hoppas på att han skall dödas av monstret snart.
Filmen får av mig en tvåa, men monstret i sig är helt enkelt värd en bonus, därför får han en hedersam placering som min nya avatar, det var kärlek vid första ögonkastet …

Om någon mot all förmodan skulle vilja se den här filmen, kontakta mig så skall jag se vad jag kan göra … hehehe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *