Dragonlance: Dragons of Autumn Twilight

7 november 2012

Regissör: Will Meugniot

Originaltitel:

År: 2008

Längd: 100 min

Skådespelare: Kiefer Sutherland, Lucy Lawless, Michael Rosenbaum, Jason Marsden och Michelle Trachtenberg

En så bra idé som hade kunnat utföras på mycket bättre sätt. När jag var yngre var Tracy Hickman och Margaret Weis universum de roligaste berättelser jag någonsin läst.

Efter 300 år av fred sänker sig nu mörkret och ondskan över världen Krynn när gudinnan Takhisis och hennes armé av drakar hotar att ta över makten. Kommer den lilla samlingen hjältar, bestående av trollkarlen Raistlin, prästinnan Goldmoon (Lucy Lawless) och den halv-alviske krigaren Tanis (Michael Rosenbaum), att kunna rädda världen innan det är för sent?

Det är knappast att skaparna inte är trogna materialet. Alla karaktärer både ser ut och låter som jag föreställde mig dem. Jason Marsden gjorde ett underbart jobb att ge Tasslehoff Burrfoots naiva röst sitt eget liv, Kiefer Sutherland som Raistlin Majere gjorde också ett imponerande jobb.

Problemet är att huvudberättelsen är nästan för intakt och för trogen originalmaterialet. Man har försökt klämma en väldigt lång berättelse på en och en halv timmes tid när det gör att vissa scenerna rör sig för snabbt. Det blir lite för bråttom att komma till slutet.

Men mitt största klagomål är animeringen. Det är inte att de vackra landskapen eller bakgrundsmiljöerna är slarvigt gjorda för det är de inte. Det är karaktärernas rörelser som ser nästan löjliga ut i strid. Dessutom av någon anledning har man gett draconierna och drakarna någon slags halvimponerande dataanimering som gör dem mer tredimensionella än all annan animering. Det får händelserna på skärmen att se konstiga ut och gör mig förvirrad.

Sammanfattande var Dragonlance lagom underhållande men hade kunnat bli bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *