Green Lantern

11 april 2012

Regissör: Martin Campbell

Originaltitel:

År: 2011

Längd: 114 min

Skådespelare: Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong m.fl.

Nu känns det som att de börjat pumpa slut på alla superhjältar. Jag tyckte hela den här idén lät lite löjlig, inget ont menat mot den gamla serietidningen. Det var ändå en superhjältefilm och därför blev jag lockad.

Filmen handlar om den självsäkre piloten Hal Jordan som en dag får hela sitt liv omkullkastat, när han blir utvald till att bli en Green Lantern; en väktare som är svuren att beskydda universum tillsammans med de andra Green Lanterns. Jorden är en sådan pass ung planet att ingen annan människa någonsin valts, förrän nu. Hal vet inte riktigt vad han ska göra med sina nya krafter; en grön ring som hämtar kraft från en grön lykta. När en urgammal fiende hotar hela universum blir kanske inte valet så svårt.

Den här filmen är precis som alla andra i genren, men nu har vi snart sett allt. Den tillför inget nytt, förutom sin nya typ av superhjälte. Visserligen är jag svag för hela konceptet och det är det som räddar filmen. Även om man sett det förut, så kan det vara bra. Så är tyvärr inte fallet med Green Lantern. Den är aningen töntig, intetsägande och dåligt uppbyggd.

Den är förvisso visuellt häftig och skådespeleriet är väl okej. Den obligatoriska romantiken i filmen har de dock fått till bra och det är god kemi mellan skådespelarna. Andra relationer blir det inte så mycket att hurra över. Ett extremt dåligt exempel från filmen är Hals brorson som han träffar i början av filmen, en gullig och fin scen som visar att de bryr sig om varandra. Brorsonen dyker inte upp någon mer gång i filmen.

Knapp underhållning för stunden, går att rädda med lite chips och gott sällskap, men filmen är inget som lyfter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *