I Am Number Four

5 april 2011

Regissör: D.J. Caruso

Originaltitel:

År: 2011

Längd: 109 min

Skådespelare: Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Dianna Agron, Teresa Palmer, Callan McAuliffe m.fl.

John Smith, eller nummer fyra som han kanske egentligen heter, är till synes en helt vanlig tonåring. Han är dock en av de få överlevande från sin planet som nu bosatt sig på Jorden. Onda typer letar efter honom och hans sort för att utplåna dem. De går efter en viss nummerordning och nummer ett, två och tre är redan döda. John vet att han borde fly och gömma sig, men vill helst bara leva ett normalt liv.

Känns det igen? Den här filmen har hämtat idéer från alla håll och kanter, men lyckas ändå skapa en intressant story. Förutsatt att filmen hade varit bra. Jag gillade idén, men det kändes mer som seriematerial än filmmaterial. Nu känns det som att jag ser tre säsonger av en serie som typ Smallville intryckt på två timmar. Det är alldeles för mycket som tryckts in och det skapas för många lösa trådar och de som binds ihop gör inte alltid vackra knutar.

Helt värdelös var den inte. Det var rätt go humor och det var stundtals lite spännande. Scenerna var rätt snyggt gjorda, dock kunde många typiska scener kännas igen från andra filmer, vilket jag irriterade mig på. Skådespelarna gjorde rätt bra ifrån sig, synd bara att de fått ett dåligt manus. Kemin mellan John och tjejen som han blir kär i syntes ibland, men den utvecklingen var så dålig att jag knappt trodde på att de var kära i varandra över huvud taget.

Som sagt, idén var god och underhållningsvärdet var knapert, mer än så blev det tyvärr inte. Jag hoppas inte att det kommer en ”I Am Number Five” eller liknande. Dock lämnade filmen ifrån sig ett slut som var gjort för en uppföljare så risken finns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *