In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale

7 januari 2009

Regissör: Boll, Uwe

Originaltitel:

År: 2008

Längd: 2 timmar, 7 minuter

Skådespelare: Jason Statham, Ron Perlman, Burt Reynolds, John Rhys-Davies, Ray Liotta, Kristanna Loken, Leelee Sobieski, Claire Forlani m.fl.

Farmer är en enkel bonde (duh) som lever ett stillsamt liv med fru och son, men kriget mellan landets kung och den onde magikern Gallian sätter ett brutalt stopp för det. Sonen dödas, frun blir bortförd och Farmer bestämmer sig för att rädda henne.

Det är ingen okänd samling skådespelare som larvar runt bland träd och kulisser. Farmer spelas av Jason Statham (Transporter-filmerna), hans vän av Ron Perlman, kungen av Burt Reynolds, kungens magiker Merick av John Rhys-Davies (Gimli, ni vet) med brunkräm i fejset, den onde magikern Gallian av Ray Liotta och i skogen svingar sig Kristanna Loken (Terminator 3) i lianer. Det här är dock knappast den mest minnesvärda rollprestationen för någon av dem, för dialogen mår bäst av att glömmas bort och flera av skådespelarna ser ibland ut att undra vad fan de gör där egentligen.

Eftersom det är Uwe Boll som har gjort den här filmen blir ni kanske förvånade om jag säger att den inte är helt katastrofal. Den ser hyfsad ut (förutom de otroligt fula magiscenerna med Gallian) och är stundtals ganska underhållande. Men oroa er inte, den är inte bra heller. Varje gång jag började tänka att den kanske inte är så dum ändå, hände det såklart något löjligt eller pinsamt (ninjor?!) och mot slutet tog handlingen en så orealistisk vändning att jag kände för att gömma mig under stolen.

Dessutom slarvas den enda potentiellt riktigt intressanta tråden i handlingen, nämligen relationen mellan Gallian och Mericks dotter Muriella (Leelee Sobieski) och hennes vilja att hämnas på honom när hon får reda på vem han egentligen är, bara bort till ingenting. Nej, Boll. Det var ett gott försök, men det funkande inte den här gången heller. Betyg: 1,5.

In the Name of the King är baserad på spelet Dungeon Siege.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *