Legion

12 januari 2011

Regissör: Scott Charles Stewart

Originaltitel:

År: 2010

Längd: 100 min

Skådespelare: Paul Bettany, Lucas Black, Adrianne Palicki, Kate Walsh, Dennis Quaid m.fl.

Gud har förlorat tron på mänskligheten och skickar ned sina änglar, ledda av ärkeängeln Gabriel, till jorden för att förinta alla människor. Men ute i öknen, på en liten bortglömd vägkrog, arbetar en ung kvinna vid namn Charlie som servitris. Hon är gravid i åttonde månaden med ett barn som är hela mänsklighetens räddning – den nya Messias. För att mänskligheten ska förintas måste änglarna döda henne och hennes ofödda barn.

Ärkeängeln Michael har ännu inte förlorat hoppet för mänskligheten. Han vet att det finns en chans för dem att bättra sig, att det fortfarande finns gott kvar inom dem. Han bestämmer sig för att till varje pris skydda Charlie och barnet. Tillsammans med vägkrogens ägare, anställda och ett fåtal gäster barrikaderar de sig i restaurangen, tungt beväpnade med vapen som Michael haft med sig, för att slåss för sina liv och hela mänsklighetens överlevnad.

Filmen börjar ganska lovande, men börjar urarta så snart de riktiga striderna tar sin början. Efter det så är strid allt filmen består av – att pumpa kulor i änglabesatta människokroppar. Dessutom så dyker det upp en hel del konflikter sinsemellan vägkrogens försvarare, och det är ungefär det som hela filmen utgörs av. Dock dyker det emellanåt upp några bisarra och underhållande scener, men de är alltför glesa för att vara mer än tillfälliga ljusglimtar i en annars ganska enformig film.

Filmen är ändå ganska snygg, och då och då dyker lite häftiga effekter upp. Speciellt änglarnas vingar är riktigt bra gjorda. Men det hjälper inte mycket då handlingen är så pass monoton och dessutom så fylld med hål som den är. Det är en del frågor som man inte får svar på, mycket som bara är som det är och ett flertal trådar som inte riktigt knyts ihop. Dessutom är slutet så hundraprocentigt klichéartat som det bara kan bli när det gäller den här typen av filmer.

Legion är ingen helkass film. Den duger som underhållning, men jag hade väntat mig lite mer av den. Som sagt finns det en del bra i den, och den blir aldrig egentligen tråkig utan saknar bara tillräckligt med överraskningsmoment. Jag gillar att änglarna snarare framställs som demoner än godhjärtade vägledare och att konceptet godhet vs. ondska saknas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *