Månprinsessan

17 augusti 2011

Regissör: Gabor Csupo

Originaltitel:

År: 2008

Längd: 103 min

Skådespelare: Dakota Blue Richards, Juliet Stevenson, Tim Curry, Ioan Gruffudd, Natascha McElhone

Det är alltid mysigt att sjunka ner i soffan framför en riktig sagofilm. I det här fallet hade den även bonusen att vara riktigt snygg och drömlik. Den stora nackdelen var dock att den var för barnslig, men sen var det också en film avsedd för främst barn.

Den handlar om en flicka vid namn Maria, som ärver en bok av sin far efter hans bortgång. Boken är en saga om kärlek, svek, förbannelser och magiska ting. När hon anländer till sitt nya hem, hennes farbrors slott, börjar hon ana att den där sagan har koppling till slottet och dess personer och marker. Kan hon lyckas lista ut allt och rädda stället innan det faller för sin egen förbannelse?

Filmen skapar en härlig stämning i 1800-talets England. Det är vackra vyer och fina kostymer som verkligen skapar rätt känsla. Skådespeleriet är tyvärr rätt bristande på många punkter och som nämnt innan så är den bitvis väldigt barnslig. Storyn blir heller aldrig särskilt djup, men den är ändå tilltalande. Den är riktigt klassisk.

Som så fallet är med många filmer så kunde den här ha varit så mycket bättre. Den gav mig i alla fall en trevlig och mysig filmstund och är värd en svag trea.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *