Scott Pilgrim vs. the World

2 februari 2011

Regissör: Edgar Wright

Originaltitel:

År: 2010

Längd: e112 min

Skådespelare: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin, Ellen Wong, Alison Pill m.fl.

Det här är en berättelse om kärlek, som har allt annat än normala förutsättningar. Så fort gitarristen Scott Pilgrim får syn på Ramona Flowers blir han hopplöst förälskad. Trots att han blir varnad för att bli tillsammans med henne gör han allt han kan för att det ska hända. Vad Scott dock inte väntat sig var att för att kunna vara tillsammans med Ramona måste han besegra hennes sju ex.

Handlingen är inte mer komplicerad, eller det är kanske just det som beskriver Scotts situation bäst. Han är en helt vanlig, töntig tonårskille som spelar i ett band och bor tillsammans med sin bögkompis. Denna kompis tillsammans med en drös av andra biroller gör filmen riktigt underhållande, även om vissa roller kan ifrågasättas.

Filmen är totalt vrickad från början till slut, på ett bra sätt. Den kan tyckas osammanhängande och flummig, men det är just det som är den här filmens stil. Första delen är relativt lugn och skum, men sen drar det igång på riktigt. Striderna med exen innehåller inslag från spel med allt från Zelda till Tekken och inte minst Guitar Hero. Nördhumorn är på hög nivå och scenerna bjuder på många skratt. Visserligen sitter man ofta som ett frågetecken, men överlag är det för roligt för att man ska orka bry sig.

Har man svårt för att se filmer som är totalt orealistiska avråder jag från att se denna, men annars så är det bara att köra på och underhållas av Scott Pilgrim vs. the World.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *