The Haunting in Connecticut

27 maj 2009

Regissör: Cornwell, Peter

Originaltitel:

År: 2008

Längd: 92 min

Skådespelare: Elias Koteas, Virginia Madsen, Amanda Crew, Kyle Gallner

The Haunting in Connecticut har precis haft premiär och känns som klassisk skräck med en handling som kretsar kring ett hus med mörka hemligheter. Filmen lär vara baserad på verkliga händelser, och vi får följa hur en familj flyttar in i ett gammalt hus som är illa beryktat på grund av saker och ting som försiggått där i det förflutna. Det är framförallt familjens cancersjuke son som märker att något inte står rätt till, men snart påverkas alla i huset av hans syner.

Filmen påminner mycket om The Others, både vad gäller handling och utseende, men The Haunting in Connecticut har mer spektakulära effekter. Resultatet blir att filmen aldrig når samma smygande otäcka stämning som i The Others, men om man köper konceptet som helhet är The Haunting in Connecticut klart godkänd skräck. Som vanligt fordras det att man inte ifrågasätter rollfigurernas val när någon av dem till exempel bestämmer sig för att undersöka Det Läskiga Ljudet alldeles på egen hand och mitt i natten utan vare sig ljus eller tillhygge – men detta gäller ju genren överhuvudtaget.

I The Haunting in Connecticut är det inga problem att hålla intresset uppe, men ibland går handlingen lite för fort fram. Filmen skulle kanske vinna på att vissa saker förklarades mer, alternativt att publiken fick mer tid på sig att låta antydningar och liknande sjunka in. Istället brassas det på med effekter, vilket blir lite tröttsamt. Är man däremot beredd att ha överseende med detta är The Haunting in Connecticut riktigt underhållande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *