The Man from Earth

31 mars 2010

Regissör: Richard Schenkman

Originaltitel:

År: 2007

Längd: 89 min

Skådespelare: John Billingsley, Ellen Crawford, William Katt, Annika Peterson, Richard Riehle, David Lee Smith, Alexis Thorpe, Tony Todd

Medan John Oldman håller på att flytta kommer några vänner på besök för att ta farväl. John menar att han är trött på den lilla bygden efter att ha bott där i tio år. Någon av vännerna nämner då att John inte tycks ha åldrats det minsta på just de tio år de har känt honom. När vännerna får syn på en Van Gogh-tavla signerad till John, och en massa gamla historiska saker i hans packning börjar de bli misstänksamma. John börjar berätta en märklig historia om sitt liv som började för många tusen år sedan.

Den här filmen fick jag nys om av en slump. Den verkar inte vara speciellt känd, hade en extremt liten budget och inga direkt kända skådespelare. Men trots det var det en film som gjorde mig nyfiken och jag fann mig snabbt inne i historien. Filmen utspelas i ett och samma rum hela tiden och berättas av John och ibland ställer hans vänner frågor.
Filmen saknar häftiga specialeffekter, vi får inte ta del av några coola flashbacks från svunna tider. Trots att filmen har ett väldigt långsamt tempo lyckas den med enkla medel hålla mitt intresse uppe och bli vilja se mer.
Alla skådespelarna är inte bra alla gånger, men det är inget jätteproblem då historien är så pass smart och bra berättad. Jag gillar den här filmen. Den är otroligt enkelt gjord och samtidigt tankeväckande. The Man from Earth låter fantasin spela och en otrolig historia berättas för oss om en väldigt gammal man och hans liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *