The Sorcerer’s Apprentice

21 augusti 2010

Regissör: Jon Turteltaub

Originaltitel:

År: 2010

Längd: 111 min

Skådespelare: Nicholas Cage, Alfred Molina, Jay Baruchel

En god trollkarl (Nicholas Cage) skaffar en lärling. En ond trollkarl (Alfred Molina) skaffar en underhuggare. De båda sidorna skjuter blixtar på varandra och drar rätt så roliga skämt i nästan två timmar. Onda trollkarlen vill befria Morgana Le Fay, som av någon anledning vill förstöra världen (anledningen till detta får vi aldrig reda på) men tragiskt nog har blivit instängd i en babushka-docka.

Visst är filmen hyggligt rolig, men handlingen är vansinnigt korkad och karaktärerna är som tvådimensionella vykort med sin motivation påklistrad som ett frimärke. Det är mycket humor, men Trollkarlens lärling är en film som inte berör, inte är spännande, aldrig griper tag och som trots alla kastade blixtar (många) inte är särskilt visuellt imponerande heller. Faktum är att effekterna känns störande mycket som något som hade varit imponerande år 1995, men som mest orsakar reaktionen “jaha” år 2010.

En förutsägbar film som man skrattar åt när karaktärerna snackar, gäspar åt när det kastas blixtar och hinner glömma innan man har hunnit hem från bion.

Inget måste att se på bio – den enda behållningen är skämten och de gör sig lika bra hemma i soffan.

Inget måste att se alls, egentligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *