Wolfhound

7 mars 2012

Regissör: Nikolay Lebedev

Originaltitel:

År: 2007

Längd: 136 min

Skådespelare: Aleksandr Bukharov, Oksana Akinshina, Aleksandr Domogarov, Igor Petrenko

Rysk fantasy är alltid intressant så därför väcktes mitt intresse snabbt av den här filmen. Wolfhound berättar legenden om en mäktig krigare som ska befria människorna från de mörka gudarnas skräckvälde. I kampen mellan ont och gott måste Wolfhound lära sig bemästra både svärdets och kärlekens makt, för att bli den hjälte ödet avsett.

Tyvärr så levde Wolfhound inte upp till mina förväntningar. Jag är rädd att detta är ett en sådan film där man försöker härma Hollywood. Storyn är klassisk och blir aldrig komplicerad. Om man placerad Conan Barbaren i Sagan om Ringen skulle nog resultatet se ut ungefär så här. Wolfhound är hjälten som utan tvekan kommer att segra över ondskan. Den onde druiden Zhadoba är en sorglig Sauronimitation.

Skådespelet är något bättre även om det inte direkt gör att jag känner något för karaktärerna. Den har nämligen potential att kunna utveckla parallella historier men att man i stort sett sedan överger karaktärerna. Att storyn utspelar sig de mörka dystra skogarna sätter storyn i rätt stämningen och höjer betyget ett snäpp. Animationerna är det som räddar filmen. Allt är där verkligen noggrant gjort och det förtjänar ett nämnande. I slutändan blev lite för mycket prat om gudar. Så i slutändan för att den ibland är spännande och lagom bra gjord blir det, ja, två. Och Trasiga Vingen är bara för söt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+share on Tumblr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *