Bokhylla!

Startsida, ny Forum Litteratur Bokhylla!

Detta ämne innehåller 7 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av  Nattöga 2 år, 6 månader sedan.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #19238

  Vinter
  Forumledare

  Hur sorterar ni era böcker? Om ni sorterar alls, dvs. ;) Visa gärna bilder!

  Jag har tre hyllor:

  I den lilla står faktaböcker. Den har någon sorts rest av färgsortering.

  I mellanhyllan står skönlitteratur som inte är fantastik. ;) Den är sorterad efter författarnamn – numera. Fram till för några månader sedan hade den varit osorterad i typ två år.

  I stora hyllan står fantastiken i en enda röra. Det är knappt att delar i serier står i närheten av varandra. Böckerna står dessutom i dubbla rader. Någon gång ska jag orka rensa. Någon gång…

  #19244

  Raztheone
  Deltagare

  När jag tänker på det är det ganska intressant. Alla skönlitterära böcker, mestadels fantasy, står ordnat efter, om än ej alfabetiskt, författare. Alla serier står snyggt uppställda bredvid varandra och i kronologisk ordning efter varandra (i de fall en författare har flera serier, typ Feist)

  Kokböckerna står uppdelade i två grupper, där gamla böcker med lite antikvärde (i mitt tycke de bästa) står för sig, i storleksordning med den största först. Övriga kokböcker följer ett liknande mönster men är också uppdelade i undergenrer, typ dessertböcker, kändiskockböcker, uppslagsverkskokböcker etc. vilket leder till ett böljande mönster över hyllplanen.

  Övriga faktaböcker förutom NE följer ungefär kokböckernas arrangemang.

  #19250

  Vinter
  Forumledare

  Heh. I detta hushåll finns knappt några kokböcker och de få vi har står högst upp i köksskåp och används aldrig.

  #19257

  Tauriel
  Deltagare

  Vi har en stor expedit-hylla i vardagsrummet. Där finns mina favoritböcker i snygga inbundna upplagor, kokböcker, brädspel och annat bös sorterat någorlunda efter tema i de olika facken. I sovrummet har vi tre halvhöga billy-bokhyllor längs en vägg. Där finns den kurslitteratur jag tror att jag kanske kan ha nytta av någon gång samt min sambos cd-skivor och pocketböcker. Hyllorna används framförallt som avställningsyta bredvid sängen för glasögon, vattenglas, etc. I sonens rum finns en mindre hylla ovanför sängen med barnböcker.

  Jag försöker låta bli att samla på böcker, med undantag för favoritböcker och BRA kokböcker. Ger bort det mesta när jag läst färdigt. Önskar att sambon var mer lagd åt samma håll…

  #19264

  mindphazer
  Deltagare

  har två billybokhylor med böker en med skönliterärt och en med fakta i den med skönlitärt har jag fantasy och sf och skräck högst upp och annat längst ner tanken e att när dom e fulla ska jag rensa ut men ser att jag har lite böcker på andra ställen åxå

  #19276

  Beldarna
  Deltagare

  Jag har ett rum där jag har mina böcker och samlingar. Böckerna står i tre bokhyllor. Fantastik tar störst plats med en och en halv hylla, sen kommer deckare, romaner och biografier/memoarer i andra halvan. I tredje hyllan har jag sorterat faktaböcker i alfabetisk ordning efter ämnen i övre planen och mina gamla barn- och ungdomsböcker i den undre. Alla böcker står i bokstavsordning efter författares efternamn och utgivningsår. Nyköpta böcker som inte ryms i hyllorna trängs på golvet nedanför.

  #19278

  Kalimac
  Deltagare

  Nu när ungarna är tillräckligt stora för att det ska börja bli möjligt att ha ordning i bokhyllorna igen så är det bara att konstatera att böckerna har förökat sig av någon konstig anledning och får typ inte plats. En nog så god anledning att leta efter ett nytt hem antar jag … :)

  #19418

  Nattöga
  Deltagare

  För många…. har 33 hyllmeter och de får inte plats!!

  Mestadels fantasy, kanske två hyllmeter eller så Science Fiction. Inbundet på svenska och pockets på engelska. Mestadels second handfynd.

  Har större delen av böckerna längst ena väggen i “vardagsrummet”. En och en halv bokhylla är faktaböcker med historisk litteratur. Fyra st är Fantasy och sen har jag några hyllor med fantasy/blandat också.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.