Fantasy på svenska

Startsida, ny Forum Litteratur Fantasy på svenska

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Kalimac 2 år, 11 månader sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #19237

  Vinter
  Forumledare

  Jag sysslar med inköp på biblioteket där jag jobbar och har tittat på de tragiska siffrorna över årets inköp av fantasy för vuxna på svenska. Det ges ju knappt ut någonting alls av de etablerade förlagen* längre. Totalt dött är det inte, men det är fan nära… Och den senaste jag köpte in, Rök av Dan Vyleta, kallas inte ens fantasy av förlaget fast Harry Potter och Philip Pullman nämns på omslaget. ;)

  På mitt bibliotek står (vuxen)fantastiken i samma hylla, och fantasyn har många fler hyllplan i den hyllan än t.ex. sf och skräck, men jag har en känsla av att fantasyn med tiden kommer att få ge bort några hyllan till de andra genrerna.

  Vet inte riktigt vart jag är på väg med det här inlägget, utöver att jag tycker att fantasydöden i utgivningen är himla trist.

  Btw är det någon av er som har koll på den engelskspråkiga fantasymarknaden? Är utgivningen större eller mindre än för, säg, tio år sedan?

  (* Jag vet att det kommer lite fantasy från t.ex. småförlag och egenutgivning också, men det är lite svårare att veta där vad som är läsvärt. Den delen av fantastikutgivningen som jag har koll på och vet ger ut bra saker sysslar mer med skräck och sf än med fantasy.)

  #19277

  Kalimac
  Deltagare

  Jag antar att du tänker på såväl översättningar som fantasy skriven på svenska? Kan det vara så att det är mindre och mindre som översätts vilket är det som är tydligast på hyllorna? För det har ju aldrig getts ut några större mängder svensk fantasy för vuxna.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.