Game of Thrones [SPOILERVARNING]

Startsida, ny Forum Film & TV Game of Thrones [SPOILERVARNING]

Detta ämne innehåller 24 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av  Kalimac 4 år sedan.

Visar 25 inlägg - 1 till 25 (av 25 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16831

  Tauriel
  Deltagare

  Bara några dagar kvar till säsong fem. Är ni peppade?! :D

  #16834

  Vinter
  Forumledare

  Kanske inte direkt pepp, men definitivt nyfiken. Jag har bara läst tre av böckerna, så tv-serien har kört om mig nu. Jag har ingen aning om vad som kommer att hända. :)

  (Det har ju inte nödvändigtvis bokläsarna heller, eftersom serien tar sina egna vägar ibland, men jag vet ju ännu mindre.)

  #16835

  Tauriel
  Deltagare

  Jag har inte heller läst mer än en och en halv bok ungefär och det är jag rätt nöjd över. Det känns mer värt med en spännande TV-upplevelse än en eventuell bokupplevelse faktiskt. Bra böcker finns det många att lägga tid på, men TV-fantasy av samma kaliber är det ont om. Älskar att inte ha nån aning om vad som kommer framöver.

  #16840

  Kalimac
  Deltagare

  Jag läste precis ut bok nummer fem, så jag är onekligen peppad. Det har faktiskt sin charm i att se hur vissa delar i historien kommer att berättas i TV-serien, och när i det här fallet tror jag att mycket kommer att bli tajtare och kanske till och med bättre. Mer rakt på sak helt enkelt.

  #16872

  Vinter
  Forumledare

  Har ni sett de läckta avsnitten? Jag har bestämt mig att vänta, för GoT är en serie jag vill se med bra bildkvalitet.

  #16875

  Tauriel
  Deltagare

  Samma här… Men vi såg första avsnittet på HBO Nordic igår kväll :) Kändes lite sisådär. Positioner av alla karaktärer, men ingenting som riktigt händer. Men det känns som ett bra startfält inför kommande avsnitt…

  #16880

  Vinter
  Forumledare

  Är inte det ganska typiskt GoT? Varje säsong har väl haft flera avsnitt där inte ett skit händer, där de bara ställer upp spelbrädet. Det skulle vara bra om de kunde balansera positionerandet och dramatiken lite bättre. ;)

  #16898

  Ziz
  Deltagare

  Undvek de läckta avsnitten här också och väntade på de riktiga i bra kvalité. Tråkigt att den läckt..

  Ja, det hände ju inte mycket, men känns som att man är van vid det. :P Jag har inget emot det egentligen, rätt skönt att det inte alltid måste hända superviktiga saker i varje avsnitt. Lite som boken, där händer det inte alltid så mycket heller. ;)
  Bara jag som störde mig på att Melisandres hår var mörkbrunt och inte längre rött?

  För mig blir det lite blandad spänning, har läst 3,5 bok, så snart kommer det bli mycket nytt för mig. En del saker är ju inte ens ifatt tredje boken, medan vissa saker verkar hämtade från böcker om inte finns än.

  #16910

  BackCrack
  Deltagare

  Är lite kluven inför GoT sen jag började läsa böckerna. Känns trist att man lät en serie spoila tre fantastiska böcker innan man tog sig i kragen och läste igenom allt själv. Med andra ord föredrar jag böckerna framför serien, även om jag så klart tycker om serien så långt. Nu när man läst ikapp (plus att man fått sig till dels alla de bitar som ändrats, vilka är många) och dessutom har ett försprång känns det därför extra tråkigt när producenterna avslöjar att de tänker spoila kommande delar. För folk som varit fans av dessa böcker i många år torde det kännas redigt trist.

  #16911

  Vinter
  Forumledare

  Ja, det hände ju inte mycket, men känns som att man är van vid det. :P Jag har inget emot det egentligen, rätt skönt att det inte alltid måste hända superviktiga saker i varje avsnitt. Lite som boken, där händer det inte alltid så mycket heller. ;)

  Haha. :)

  Nu har jag också sett säsongspremiären och tycker att det var ett helt ok avsnitt. Inte mycket hände, men det var inte tråkigt för det. Jag tycker att det är rätt trivsamt (om det är rätt ord för en serie som GoT …) när de bara står och snackar, så länge de låter bli att dra sina jävla släktträd och andra historiska grejer.

  Bara jag som störde mig på att Melisandres hår var mörkbrunt och inte längre rött?

  Hm, tänkte inte på det. Det vara inte bara ljuset då? Jag tyckte att det var creepy att hon inte frös.

  #16912

  Vinter
  Forumledare

  … känns det därför extra tråkigt när producenterna avslöjar att de tänker spoila kommande delar. För folk som varit fans av dessa böcker i många år torde det kännas redigt trist.

  De får väl låta bli att titta. ;) Att undvika att bli spoilad av kompisar eller nätet i allmänhet lär iofs bli svårare.

  #16914

  BackCrack
  Deltagare

  De får väl låta bli att titta. ;) Att undvika att bli spoilad av kompisar eller nätet i allmänhet lär iofs bli svårare.

  Det är ju just det. Man kan knappt surfa längre utan att snubbla över GoT-spoilers, och med lite otur lär man få såväl böckerna som serien spoilad. Dessutom så gillar jag ju serien! Ska jag vänta i 5 år på att GRRM slutar springa på konvent och faktiskt skriver klart böckerna? ^^

  #16926

  Jehane
  Deltagare

  Jag såg alla fyra läckta avsnitten. Blev faktiskt förvånad över att de verkar ha ändrat en hel del från boken. Inte bara smådetaljer, utan stora grejer. Men iofs kan det ju kanske vara saker som kommer hända i böckerna.

  #16986

  BackCrack
  Deltagare

  Jag såg alla fyra läckta avsnitten. Blev faktiskt förvånad över att de verkar ha ändrat en hel del från boken. Inte bara smådetaljer, utan stora grejer. Men iofs kan det ju kanske vara saker som kommer hända i böckerna.

  Har sett de tre första avsnitten, men kommer nog vänta tills de kommande avsnitten släpps officiellt p.g.a. bristande videokvalité och det faktum att det är kul att behöva vänta lite.

  SPOILERVARNING! Undvik om du inte läst samtliga böcker och inte vill få något spoilat!

  Måste tyvärr säga att jag är smått besviken så långt. Det kan bero på att jag nu har läst hela serien, och därmed blivit ett gnälligt fan av böckerna, men jag tycker att de ändringar som gjorts är alltför omfattande och en del av dem är rent ut sagt jävligt korkade. De tidigare säsongerna hade smärre ändringar, men redan efter tre avsnitt in i säsong 5 är det tydligt att stora delar av huvudstoryn ändrats radikalt eller uteblir helt och hållet.

  Jag kan förstå varför man skippar saker som Briennes tämligen överflödiga “side-questande” från A Feast for Crows, och då tillhör jag ändå den minoritet som faktiskt uppskattade den biten, men allt annat? Vad händer med Griff/Connington och Griff Jr./Aegon Targaryen? Maktkampen i House Greyjoy? Dessa två känns som tämligen avgörande bitar, och det är möjligt att de kläms in på något sätt längre fram, men jag är tveksam. Att Jeyne “Arya” Poole (en karaktär ingen TV-tittare kan relatera till ändå) ersätts utav Sansa kan jag förstå, men det ställer till det med hennes eventuella framtid i kommande böcker.

  Känns som om de försöker klämma ihop majoriteten av bok 4 och 5 till en enda säsong, vilket är tvärtemot det de gjorde med bok 3. Jag kan mycket väl ha fel, men så långt känns det hela ganska “rushat”.

  På plussidan: Varys och Tyrion, Kevan Lannisters korta cameo, Jon och Stannis, och… nä det var väl typ det.

  #16998

  Tauriel
  Deltagare

  Avsnitt två var det lite mer fart i. :)

  Det är typ första gången som jag tyckt att det är lite spännande på muren. Inte bara en massa tjuriga och frusna karlar som tjäbblar och slåss med zombies, utan lite mer dynamik i storyn.

  Blir ledsen av att titta på Brienne känner jag. Hon är en cool karaktär, men allt hon gör går liksom så dåligt just nu att jag bara vill gömma mig bakom skämskudden. Speciellt när Littlefinger och Sansa sa ungefär det rakt ut. Jag kan inte låta bli att tycka synd om henne som gör så rätt och försöker så bra hela tiden.

  Arya-biten kändes lite meh. Nu har jag inte läst så långt i böckerna, men jag trodde att Jaqen H’ghars ansiktstrolleri var tänkt att vara någorlunda fysiskt, att han liksom bara är asgrym på att förställa sina ansiktsmuskler eller nåt, och inte att det faktiskt var magi? Där kan jag säkert ha fel, men jag blev lite besviken på att de skulle göra det så uppenbart och övertydligt här. Och varför skulle han krångla till det och skicka bort henne först? Det kändes mest fånigt, omotiverade prövningar gillar jag inte.

  #17099

  Bolion
  Deltagare

  Fyra avsnitt, känslan så här långt är att det går rätt trögt. Någon skrev längre upp att det är brädet som förbereds, så det kan jag godta.

  SPOILERS:

  Tyrion fortsätter vara skarp, det gillar jag. Sansa planeras att bli bortgift igen, gäääsp. Littlefinger är fortsatt slug, och nu när Varys är “borta” är han rätt svårmatchad. Janos Slynt är än så länge det största av ett stort fett ÄNTLIGEN, nu återstår bara ett liknande öde för Meryn Trant.

  #17100

  Tauriel
  Deltagare

  Det känns som att King’s Landing urartade oproportionerligt snabbt? Från att knappt ha nämnts innan till att styra och ställa över hela stället på bara ett par avsnitt?

  Det känns lite som att serien går som katt runt het gröt kring alla bastarder. Typ som att pöbeln skrek åt Tommen att han är oäkting, men att ingen annan spelar vidare på det. Och så kändes det lite övertydligt i avsnittet när de både påminnde om att Jon är oäkting och att Ned betedde sig konstigt runt det, och senare fick vi höra den gulliga berättelsen om Rhaegar och Lyanna Stark. Vad gäller Bolton-snubbarna så hoppas jag att Sansa får lite mer spelrum där än bara att bli bortgift, den gamla tanten i förra avsnittet kom ju med lite lovande gliringar där kring att the north remembers.

  #17128

  Tauriel
  Deltagare

  Haha, alltså, bara för att jag hakade upp mig på det där om Jon-Rhaegar-Lyanna i förra avsnittet så gjorde jag det igen nu (avsnitt 5). När Aemon sitter och pratar med Sam om hur illa det är att Danaerys är ensam i världen utan någon familj runt sig, och så blir det tyst och sen *bambambam* zoomar kameran in på Jon som precis just då kliver in genom dörren.

  #17329

  Tauriel
  Deltagare

  Nu har det gått fem avsnitt till men jag gillar inte att prata med mig själv :) Har ni sett klart? Vad tyckte ni om avslutningen? Säsongen som helhet?

  #17382

  Kalimac
  Deltagare

  Serien har ju tagit så många stora kliv från böckerna att det nästan var lite spännande att titta på den bara av den anledningen – för det var ofta jag fick “vad tusan ska hända nu”-känslan. Jag har inga stora åsikter om huruvida ändringarna är bra eller dåliga, men det gör ju i alla fall att det troligen går att titta på fortsatta säsonger av TV-serien även när den “går om” bokserien. En ändring jag i alla fall uppskattade är att Tyrion faktiskt för samman med Danaerys. Tycker Tyrion var lite bortkastad i bok 5 – han är mest underhållande om han är där det händer något och inte bara luffar runt.

  På det stora hela var det en underhållande säsong, även om det stundtals kändes som om det var lite forserat. Och det är spår jag saknar, som till exempel Greyjoy-biten.

  #18747

  Tauriel
  Deltagare

  Nu kör vi igen! :D Vad har ni för förhoppningar på säsong 6?

  Jag hoppas verkligen att de speedar upp tempot lite på muren, och inte ägnar en hel säsong till åt inbördes tjafs medan zombiearmen går och går men aldrig kommer fram till dörren.

  #18752

  Vinter
  Forumledare

  Har inte hunnit se första avsnittet än, men jag har samma förhoppning som du ang. tempot överlag. Jag inser nu också att jag nog borde läsa igenom säsong på Wikipedia för att jag kommer knappt ihåg vad som hände. ;)

  #18753

  Vinter
  Forumledare

  Några korta åsikter om s06e01:

  Fin scen med Sansa och Brienne.

  Dramat i Dorne är fortfarande tråkigt och Elarias döttrar är fortfarande töntiga, fast de väl ska föreställa häftiga.

  Nu vet jag vad jag hoppas mest på: Att Dany kommer iväg över havet någon jävla gång. Men det är väl att hoppas för mycket…

  #18826

  Bolion
  Deltagare

  Hittills har säsong 6 varit helt ok! GO (flickan tidigare känd som) ARYA!

  Dock så undrar jag vad klimax blir den här säsongen.

  #18828

  Kalimac
  Deltagare

  Håller med föregående talar, det är än så länge riktigt bra. Och då och då till och med riktigt bra.
  HOLD THE DOOR!

Visar 25 inlägg - 1 till 25 (av 25 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.