Rubiks kub

Start Forum Spel Rubiks kub

Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av Profilbild på Embergem Embergem 1 år, 9 månader sedan.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18481
  Profilbild på Mejjad
  Mejjad
  Deltagare

  Rubiks kub… har jag fastnat för. :) Började förra sommaren och det tog två veckor att lära sig grundläggande algoritmer för att att jag skulle kunna lösa kuben. Sedan dess har jag arbetat på att bli snabbare. Det finns alltid något nytt/mer att lära sig.

  Jag har startat en “kubklubb” i Arjeplog (flyttade till Arjeplog i januari). Som flest har vi varit sju stycken… :) Silverkuben kallar vi oss, och jag har lärt två stycken att lösa kuben själv.

  Finns det någon annan som löser på tid? Vilken metod använder ni? Snabbaste tid? Favorit-timer? Favoritmärke på kuben?

  #18482
  Profilbild på Raztheone
  Raztheone
  Deltagare

  Jag var lite smånördig på kuben ett tag för ett par år sedan, precis efter lumpen. Har några stycken av varierande märken och storlek. Som bäst löste jag den på en och en halv minut har jag för mig, men jag var mer intresserad av att skapa och återskapa mönster på dem. Har även någon 2x2x2-kub, men nu ligger de på en hylla och samlar damm.

  #18483
  Profilbild på Mejjad
  Mejjad
  Deltagare

  Kul!
  Hade du något favoritmärke? :) Kunde du lösa större kuber också? Det är inget jag har gett mig in på än, men någon dag kanske.
  Mitt personbästa är 27 sekunder och jag snittar cirka 40 sekunder. Det är främst CFOP jag har gått efter :)
  Den här sidan har hjälpt mig mycket. http://badmephisto.com/

  #18486
  Profilbild på Raztheone
  Raztheone
  Deltagare

  Märken har jag inte tänkt så mycket på. Den första kuben jag fick, någon gång under barndomen, var en väldigt dålig och svårvriden historia som gärna fastnade och glappade. När jag väl lärt mig lösa den köpte jag en på teknikmagasinet som fungerade betydligt bättre. Större kuber har jag inte försökt mig på, intresset har svalnat något.

  Kul att du finner nöje i det :) Själv knäckte jag de första algoritmerna, dvs första två lagren på egen hand, men fick sedan ta hjälp av internet för att komma vidare…

  #19225
  Profilbild på Embergem
  Embergem
  Deltagare

  I gymnasiet lärde jag mig kuba av en klasskamrat tillsammans med flera andra i klassen. Personbästat som mätts är 42 sekunder. Nu löser jag en kub på kanske ca 1:30-2:00 nånting.

  Kommer inte ihåg längre vad algoritmer och system hette, utan det sitter i muskelminnet bara.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+share on Tumblr