Skicka in noveller till nästa antologi!

Startsida, ny Forum Litteratur Skicka in noveller till nästa antologi!

Detta ämne innehåller 10 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av  Nattöga 3 år, 11 månader sedan.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17524

  Vinter
  Forumledare

  Catahya har nöjet att ta emot bidrag till vår sjätte novellantologi, på temat ”Epilog”.

  Många berättelser slutar vid ungefär samma punkt, men vad händer därefter? Vad händer när det stora slaget är vunnet, när man har slutit fred med utomjordingarna, förhindrat apokalypsen eller överlevt något oerhört? Vad gör du när uppdraget är slutfört – eller när det misslyckades? När du har fått din belöning, eller ditt straff? När du seglar bort i gryningen och ska leva lycklig i alla dina dagar? Det är där, när berättelsen är slut, som vi vill veta vad som kommer härnäst. Vad händer när slutet bara är början?

  Tema: Epilog. Tolka det brett och fritt. Vi betraktar temat som en tematisk utgångspunkt, inte något som ska styra formen på novellerna. Vi är alltså inte ute efter faktiska epiloger eller fanfic. Vad vi vill ha är noveller där författaren har funderat på efteråt.

  Genre: Science fiction.

  Deadline: 31 oktober. Novellerna skickas till antologi@catahya.net

  Maxlängd: 35000 tecken.

  Antal noveller: Varje författare kan skicka in hur många noveller som helst men vi kommer bara att publicera max 2 noveller per författare.

  Samtliga som skickar in sina bidrag accepterar följande: ”Härmed ger jag mitt tillstånd till att min novell publiceras i Catahyas antologi. Antologin kommer att tryckas i en mindre upplaga en gång, men Catahya förbehåller sig rätten att trycka flera upplagor samt att ge ut antologin som e-bok. Jag behåller själv alla rättigheter till min novell. Jag tar själv ansvar för att novellen är mitt ursprungsverk. Catahya förbehåller sig rätten att göra mindre korrigeringar, som till exempel att rätta till korrekturfel.”

  Catahya söker i första hand nyskrivna noveller. Om din novell redan finns tillgänglig på Internet, t. ex. i ett öppet forum, blogg eller liknande, ser vi helst att den plockas bort innan den skickas in som bidrag till antologin.

  Varje författare som publiceras får ett exemplar av boken.

  Frågor? Kan ställas här i tråden, eller till Nattöga.

  #17761

  Rickie
  Deltagare

  För novelltävlingen “Epilog”.
  Vad har ni tänkt er för läsare? Unga vuxna, vuxna, seniorer? Eller vem som helst? Barn också?

  #17777

  Vinter
  Forumledare

  Rickie: Alla utom barn. ;)

  #18002

  Astrid
  Deltagare

  Hej! Jag hade tänkt skicka in en novell till er, men undrar vilket format ni helst vill ha dokumentet i? Samt vilken information jag borde inkludera i mitt mail? Tack på förhand!

  #18003

  Nattöga
  Deltagare

  Hej Astrid. Helst Word om du har det men du kan skicka in i annat format om du vill.
  Du behöver inte ge någon information i ditt mejl utan om du skriver rubrik Novellantologi Epilog/Novell Epilog eller något liknande så vet jag att det gäller antologin.
  Kan skicka dig ett svarsmejl om du vill när du skickat in så vet du att den är inne!

  #18004

  Astrid
  Deltagare

  Tack för svar! Och ja, det skulle vara jättesnällt om du kunde göra det!

  #18123

  lola
  Deltagare

  Hej! Det låter ju jättespännande det här :D kommer ni publicera vilka som blir valda här eller kommer de bli meddelade först? Har ingen aning om hur lång tid sånt här kan ta men ändå :D

  #18138

  Glaurung
  Moderator

  Undrar detsamma som Lola:-)

  #18141

  Vinter
  Forumledare

  Lola och Glaurung: Vi kommer att kontakta författarna till de aktuella novellerna innan vi går ut med listan offentligt. När exakt det blir vet vi inte, men vi jobbar på med läsandet. :) Vänta er inte att det blir den närmaste månaden i alla fall.

  #18157

  IIandyr
  Deltagare

  Det här var spännande. Svårt att skriva något nytänkande inom temat Epilog, tyckte jag. Blev ändå nöjd till slut. Tack för en utmaning!

  #18429

  Nattöga
  Deltagare

  Författarna är nu publicerade i nyhetsflödet :)

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.