Sommarläsning

Startsida, ny Forum Litteratur Sommarläsning

Detta ämne innehåller 7 svar, har 8 deltagare, och uppdaterades senast av  Nattöga 3 år, 8 månader sedan.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18897

  Vinter
  Forumledare

  Brukar ni ha någon särskild plan för läsningen på semestern/sommarlovet, typ ta tag i en viss serie, eller en extra tjock bok, eller djupdyka i ett författarskap?

  Förra sommaren tänkte jag läsa Muminböcker (vilket jag delvis genomförde), men i år har jag faktiskt ingen plan. Jag ska resa bort ikväll och har packat del 2 och 3 i Grisha-trilogin av Leigh Bardugo. Så för att gå emot det jag just skrev i tråden om serier så kommer jag nu att läsa två delar i rad. ;) Jag har även med mig läsplattan med allt möjligt, bland annat WoT, som jag ibland läser några sidor i. Blir väl klar med den lagom till att jag går i pension eller något. ;)

  #18898

  Tauriel
  Deltagare

  Har inte direkt någon sommarplan annat än att jag hoppas hinna läsa lite mer än vanligt.

  Jag reser också bort ikväll och reser med lätt packning, så jag har bara lånat några e-böcker från bibblan till mobilen. I fantastikväg är det Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr samt Tusen år av fantasy av Bo Eriksson (som jag inte vet någonting om annat än att den låg på topplistan över e-facklitteratur).

  #18901

  Thaeri
  Deltagare

  Nej, det är mest att det brukar bli mer än på vintern.

  Jag har så fruktansvärt lätt att fastna framför datorn, men är vädret bra är det asgôtt att sitta ute på balkongen större delen av dagen och fram tills solen går ner, och efter halv fyra när solen hittat dit är det lite för ljust för att man ska se något på skärmen, så då funkar en bok mycket bättre :)

  Urvalet brukar heta “Det som står i bokhyllan och som jag inte har läst än”, jag har aldrig lyckats få ner det till noll.

  #18902

  Fareon
  Deltagare

  Jag har en mer generell plan. Jag har en Lista med böcker jag vill läsa, och när jag har nästan slut på böcker att läsa hemma så köper jag fler böcker. Problemet är att Listan alltid växer snabbare än jag hinner läsa :)

  #18903

  Ningauble
  Deltagare

  Det enda jag verkligen planerat in som sommarläsning var S. T. Joshis massiva (1100+ sidor i två volymer) biografi över H. P. Lovecraft, annars blir det mest vad som råkar vara oläst hemma (och det finns ett par hundra volymer att ta av).

  Hittills i sommar har jag hunnit med

  Nyx Smith. Fade to Black
  Date Alighieri. Den gudomliga komedin
  Terry Pratchett. Carpe Jugulum
  S. T. Joshi. I Am Providence: The Life and Times of H. P. Lovecraft: Vol. 1
  Erik Granström. Vanderland
  Michael Moorcock. Phoenix in Obsidian
  Bill Watterson. The Complete Calvin and Hobbes: Book Three
  S. T. Joshi. I Am Providence: The Life and Times of H. P. Lovecraft: Vol. 2
  Sture Lönnerstrand. Rymdhunden
  Barbara Hambly. The Dark Hand of Magic
  Carl Sargent & Marc Gascoigne. Nosferatu
  Derek Landy. Mortal Coil
  Charles Stross. The Nightmare Stacks

  #18918

  Beldarna
  Deltagare

  Jag brukar inte ha planer generellt sett. Jag har ett mål på ett visst antal lästa böcker per år och det planerade jag att komma ikapp under semestern då jag låg efter, och efter några väl valda deckare så var det fixat. Jag ligger mellan böcker nu och vet inte riktigt vad jag ska ge mig i kasst med.

  #18921

  Kalimac
  Deltagare

  Sedan jag blev förälder har jag läst mindre under sommaren, men nu har de blivit så stora att det faktiskt går att sitta i soffan korta stunder och läsa medan de sysslar med annat. Den här sommaren har jag också haft några långa resdagar på egen hand, och därför tycker jag det var vänligt av Erik Granström att släppa sista delen i Krönikan om den femte konfluxen! Så årets sommarläsning har varit mycket givande. Jag har nu ungefär hundra sidor kvar av sista volymen och gissar att jag snart kommer att ha en rejäl “boksmälla”.

  #19186

  Nattöga
  Deltagare

  Brukar läsa mycket på sommaren men i och med guidningarna jag haft blir det mycket historisk litteratur och inte jättemycket fantasy.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.