The Shannara Chronicles

Startsida, ny Forum Film & TV The Shannara Chronicles

Detta ämne innehåller 24 svar, har 9 deltagare, och uppdaterades senast av  Kudiz 2 år, 5 månader sedan.

Visar 25 inlägg - 1 till 25 (av 25 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17422

  Paks
  Deltagare

  Ja… vad säger ni? Vad tror ni om att de gör Terry Brooks böcker til tv-serie?

  #17424

  Tauriel
  Deltagare

  Hade helt missat det tills jag såg den här tråden. Här finns en trailer: https://www.youtube.com/watch?v=crjkQHnDYu0

  Jag är avvaktande skeptisk. Det är kul med bra TV-fantasy, men den känns lite för ungdomlig och äventyrsbetonad för min smak. Sen var det förvisso 15 år sedan jag läste böckerna, men ingenting i trailern fick mig att komma ihåg något ur dem, utom de blå stenarna som är med i nåt klipp. Så jag antar att det är Alvstenar-boken som är bas för serien?

  #17425

  Paks
  Deltagare

  Jag skulle tro att det är den som är bas? Jag känner igen det här med tre ungdomar som ger sig ut på en resa. Det måste ju vara bröderna Ohmsford och prinsen som jag inte kommer ihåg namnet på just nu. Jag behåller min skepticism inför det här och vi får väl se vad som händer.

  #17449

  Vinter
  Forumledare

  Jag har bara läst någon enstaka Shannara-bok och gillade den inte, men det var nog inte den som tv-serien är baserad på.

  När jag hörde talas om det var min första reaktion “Yay, tv-fantasy!” och den andra “Den kommer säkert vara kass, så jag ska inte titta.” Men, eh, det brukar inte gå så bra när jag ska låta bli att titta på potentiellt kassa tv-serier i “mina” genrer, jag blir nyfiken och måste kolla ändå. Särskilt eftersom Manu Bennett är med och jag tycker att hans over the top-skådespeleri är så roligt.

  #17457

  Beldarna
  Deltagare

  Jag har helt missat det. Det är väl runt 15 år sedan jag läste något av Terry Brooks, men det jag minns var det enkla språket och bristen på synonymer (vilket kan bero på att jag läste böckerna på svenska ifall den var dåligt översatt). Handlingen pendlade mellan spännande och tråkigt. Trailern sa inte mig så mycket men man får väl ta en glutt på serien och se om den är värd ens tid.

  #17555

  Quercus
  Deltagare

  Kul! Är väl 15 år sen här också men jag minns att den nuvarande fantasyvärlden var uppbyggd på en värld som vår som genomgått nån slags apokalyps. Sådant är jag väldigt svag för så jag kommer helt klart spana in serien. Tack för tipset!

  #17556

  Tauriel
  Deltagare

  Det fanns en ganska bra sammanfattning av plotten på IMDB:

  The Four Lands, normally a land of magic and peace, faces a threat beyond man: Demons. Banished ages ago, they were held back by a magical wall known as the Forbidding. Yet the source of that magic, the magical tree known as the Ellcrys, is dying, and thus the wall wanes. When the acolytes who tend to the tree are all killed, the wise Druid Allanon turns to Amberle, the last remaining disciple, to save the tree. Only she can take the seed of the elven tree to the faraway Bloodfire, to replant the Ellcrys and stop the Demons. To protect her, Allanon sends the young Wil Ohmsford, a descendant of heroes past. As the two youth head on a perilous journey, Allanon and the entire Elven Nation stand together to hold back the Demons and stop them from destroying the Four Lands.

  Fick mig att komma ihåg lite mer :)

  #18182

  Tauriel
  Deltagare

  6:e januari dyker den upp på HBO Nordic. Fortfarande skeptisk, men ska definitivt spana in.

  #18215

  Karma
  Deltagare

  Jag var VÄLDIGT skeptisk till den här serien, men efter att ha sett de första två avsnitten är jag såld! Jag ser verkligen fram emot nästa avsnitt.

  #18246

  Vinter
  Forumledare

  Ja, den är bättre än jag väntade mig också. Fånig, men på ett rätt underhållande sätt. Mys-klichéfantasy. ;)

  #18249

  Tauriel
  Deltagare

  Hur lång ska den bli tror ni? Jag är positivt överraskad, men ser inte hur de ska få ut mer än en säsong av storyn.

  #18314

  Thaeri
  Deltagare

  Jag tycker den är rätt meh.

  Det stör mig inte så mycket att den är full av klichéer, jag växte upp med TV-utbudet på 90-talet trots allt, men det är något med den som gör att jag inte bryr mig om karaktärerna för fem öre, och dessutom känns det som att den tar sig själv på lite för stort allvar i och med att tonen ligger väldigt mycket åt det dramatiska hela tiden.

  Världen känns också alldeles för fejk, det står till exempel tillräckligt med gamla bilvrak och grejer och rostar för att apokalypsen ska ha hänt högst hundra år tidigare, förmodligen närmare femtio, men utan att någon kommer ihåg den?

  #18327

  Vinter
  Forumledare

  Håller med om att karaktärerna är meh. Särskilt den unga trion som är huvudpersonerna. Druiden och alvkungen är det mer i liv, tycker jag.

  Jag stör mig också på de rostiga bilvraken. De babblar ju om “tusen år” hit och dit, som alltid i fantasy.

  #18333

  Thaeri
  Deltagare

  Jag hade nog gillat den mer om det hade varit för tio-femton år sedan eller så när utbudet var ett helt annat, men med tanke på att under det senaste året har fantastikfans kunnat gotta ner sig i serier som Sense8, The Expanse, Penny Dreadful, The Man in the High Castle och Jessica Jones bland annat, känns det inte så motiverat att bänka sig framför den. Särskilt inte som The 100 är ljusår bättre om man vill ha den där postapokalyptiska känslan och tonåringar i centrum, och episk fantasy specifikt är representerat av den där serien som bygger på en samling tegelstenar till böcker…

  Vill jag ha något klichéfyllt där de slåss med svärd (bland annat) sätter jag mycket hellre på The Musketeers, den balanserar humor och drama på ett helt annat sätt, och jag bryr mig om vad som händer med karaktärerna :)

  #18337

  Jerker
  Deltagare

  För mig fungerar serien ok som underhållning. Det är ganska kul från och till men inte mycket att fundera djupare över. Jag har inget minne från böckerna av att Shannara skulle utspela sig i någon form av “efter katastrofen”-scenario dock, vilket verkar vara TV-seriens utgångspunkt.

  #18338

  Thaeri
  Deltagare

  Det var närvarande i böckerna, men i och med att de utspelade sig långt, långt efter var det för det mesta som en vanlig pseudomedeltidsfantasyvärld. Definitivt inga rostiga bilvrak och liknande, utan snarare sådant som faktiskt skulle kunna finnas kvar efter något millennium, typ en tunnel genom ett berg eller så.

  Eller ja, det var ett bra tag sen jag läste dem, så jag kommer inte ihåg särskilt mycket detaljer, och det som jag kommer ihåg bäst är från en senare bok som utspelar sig några hundra år efter den serien bygger på, där de sprang runt i och under en stad som blivit bevarad hyfsat bra på grund av ett monster som förvandlade allt det rörde vid till sten.

  #18355

  Jerker
  Deltagare

  Det är minst femton år sedan jag läste Shannara tror jag, så det kan definitivt finnas saker jag helt enkelt inte kommer ihåg gällande ett eventuellt arv från svunna, mer högteknologiska tider.

  #18391

  Tauriel
  Deltagare

  Jag har inte heller något minne av några referenser till nutiden eller vår värld. Har bara läst Shannaras svärd / alvstenar / önskesång. Andra böcker kanske utvidgar och knyter ihop konceptet?

  Jag tycker att det är lite töntigt att alla alver ser ut som tonåringar ur Beverly Hills, förutom alvkungen som ser ut som Gimli (höhö). Och så stör jag mig på att de geografiska avstånden känns så skeva, men det känns som ett genomgående problem för fantasyserier.

  #18392

  Jerker
  Deltagare

  Jo, det är ett lite överdrivet ungdomligt koncept på alverna. Allanon tycker jag fungerar helt ok dock, men alvkungen tycker jag de kunde gjort annorlunda.

  #18393

  Thaeri
  Deltagare

  Alltså om man castar John Rhys-Davies så får man John Rhys-Davies, det finns inte så mycket att göra åt det :P

  #18394

  Tauriel
  Deltagare

  Jag gillar också Allanon. Föreställde mig honom som mer av en Merlin/Gandalf när jag läste, men en yngre variant lyfter lite av det mest stereotypa :)

  #18397

  Vinter
  Forumledare

  Jag tycker ändå att det är lite roligt att kungen är så oalvisk, med tanke på att resten av alverna är mer det vanliga långa, smala, snygga etc. (Om än mer på MTV-vis än Lotr-vis.)

  #18400

  Thaeri
  Deltagare

  Fast han är mycket äldre än alla andra alver man får se, så på det sättet känns det inte som han är sådär extremt out of place. Men visst, det är rätt kul ändå =)

  #18528

  Tauriel
  Deltagare

  Slut på första säsongen!

  Jag hade hoppats att de skulle ge alla karaktärer ett ordentligt avslut, och våga starta en eventuell andra säsong i någon annan tid och plats i Shannara-universat. Vem tror ni Eretria träffade på?

  #19528

  Kudiz
  Deltagare

  Tyckte den var förtrollande likt Game f Thrones. Definetivt en serie jag hade kunat se igen!

Visar 25 inlägg - 1 till 25 (av 25 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.