The White Tree of Gondor tatuering

Startsida, ny Forum Litteratur The White Tree of Gondor tatuering

Detta ämne innehåller 11 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  Enwethiel 4 år, 9 månader sedan.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17717

  Enwethiel
  Deltagare

  Halloj! Det verkar inte vara så mycket aktivitet här men jag testar att ställa frågan ändå och se om det finns någon som fortfarande är aktiv.

  Jag kommer tatuera in Gondors vita träd, i nacken. Och det är den här bilden jag tänker använda: https://www.google.se/search?q=the+white+tree+of+gondor&biw=1408&bih=649&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIrLma447bxwIVBQcsCh2SLgEz#imgrc=ZjQIExXC69iRPM%3A

  Men sen började jag undra och kolla igenom all min litteratur om och av Tolkien, men jag hittar inte just bilden av trädet någonstans.

  Min fråga blir då, finns det här trädet uppritat någonstans av Tolkien själv? Eller av hans son, eller av någon känd konstnär som tex. Alan Lee? Det finns ju många beskrivningar av trädet men inte bilder.

  Trädet finns ju med i filmerna bland annat på Aragorn och Faramir men frågan är om det trädet jag länkade till, endast finns med i filmen?

  #17718

  Tauriel
  Deltagare

  Det finns en upplaga av Return of the King där omslaget är ritat av Tolkien själv: http://www.theonering.com/galleries/book-covers/book-covers/the-return-of-the-king-cover-art-j-r-r-tolkien. Tyvärr inte på långa vägar lika snyggt som de “vanliga” bilderna av trädet, så jag hade definitivt kört på den du länkade till istället.

  #17719

  Enwethiel
  Deltagare

  Aha, okej, tack så mycket för länken! Undrar varifrån “min” variant kommer. Verkar vara vanlig (eller ja, vanligt och vanlig, beror på hur man ser det) tatuering. Men jag gillar den och kommer nog inte lägga till något/ändra om något.

  Det är du som är Tauriel föresten :-) Jag har haft en del diskussioner med en vän som heter Linus om just ditt namn. Jag hävdar med stor säkerhet att namnet inte finns någonstans i Tolkiens texter. Jag har för mig att du svarade honom detsamma :-)

  #17722

  Tauriel
  Deltagare

  Den är från filmerna :) http://www.wallpaperup.com/uploads/wallpapers/2014/02/04/247637/09e35968311a4304e3900c9d95544969.jpg

  Men stilmässigt är det ju heller inte helt olikt träden på Morias portar, som jag tror att Tolkien ritat själv. http://vignette3.wikia.nocookie.net/lotr/images/7/79/Moria_gate_image.jpg

  Själv har jag länge haft funderingar på att göra en Laurelin och Telperion-tatuering men har hittills inte hittat någon riktigt bra inspirationskälla. Två träd blir lätt lite väl blaffigt i tatueringsform tycker jag, och på det temat finns inga steriliserade förlagor som jag tycker är särskilt snygga heller. Har du några idéer?

  #17728

  Enwethiel
  Deltagare

  Mjo, jag vet att designen finns i filmerna, men huruvida det kommer därifrån ursprungligen verkar ingen veta, dock är det väl troligt att filmteamet har designat det.

  Jag kommer göra en helsleeve med Tolkienmotiv och kommer bland annat ha med de två träden från Valinor. Har tyvärr inga direkta tips… Jag kommer ta med massa inspirationsbilder till min tatuerare så får hon rita upp det, så blir det unikt för just mig. De två träden har ju blivit avbildade på så många olika vis så det känns inte som att en enstaka design är “rätt” utan det känns fritt fram för tolkning, iallafall känner jag så :-)

  Nu börjar jag nojja mig lite över mitt träd… Kommer det bli snyggt i nacken, kommer jag ångra mig, är det fjantigt, är det löjligt för att det kommer från filmerna..

  Men sen när jag tänker efter lite ordentligt så känns det som att det spelar ingen roll varifrån trädet kommer, egentligen, eftersom jag gillar designen. Det är lite som med de två träden i Valinor, att det finns jättemånga varianter, och ingen (förutom Tolkiens egna då på omslaget) är väl “rätt”. Och av de jag har tittat på är filmvarianten definitivt snyggast.

  #17730

  Tauriel
  Deltagare

  Jag tror att det blir jättesnyggt :) Stilren och snygg design. Jag har inte tänkt på det innan, men jag gillar att de inte bara gjort en design för filmen utan att det faktiskt förekommer lite olika varianter, som de i bilden på Boromir och Faramir ovan. Som att det är mer ett koncept än en logotyp.

  #17731

  Enwethiel
  Deltagare

  Hah, först förstod jag inte vad du menade men när jag kikade närmare på bilden du länkade till ser jag också att träden inte är identiska.

  Ska bli riktigt roligt att göra den :-)

  #17732

  Enwethiel
  Deltagare
  #17733

  Kalimac
  Deltagare

  Designen i filmerna är trots allt gjord av Alan Lee och John Howe som tillsammans med Ted Nasmith anses vara de främsta Tolkienillustratörerna – googla lite så ser du deras fantastiska målningar som bland annat har förgyllt flera upplagor av böckerna. Tror du kan hitta några vita träd och inser att det är ungefär samma som du valt. :-)

  #17734

  Enwethiel
  Deltagare

  Nämen, hur kan jag ha missat det? Någonstans i bakhuvudet viskar en röst att jo, men det visste jag ju, men jag har helt glömt bort att det är dessa underbara konstnärer som varit bakom designen i filmerna. En av mina utgåvor av LOTR har flera av Lee´s illustrationer och det är främst dessa jag tänkte använda som inspiration för min kommande helsleeve. Och jag har fyra kartor här hemma på väggarna som är gjorda av just John Howe.

  Återkommer kanske med en bild på tatueringen när den är gjord :-)

  #17735

  Tauriel
  Deltagare

  Är det några särskilda motiv du redan nu tänkt att du vill ha i din sleeve? :)

  #17737

  Enwethiel
  Deltagare

  Förutom de två träden har jag inte tänkt så mycket. Jag vill inte ha det för plottrigt så jag kommer nog välja ut några motiv. Det hade vart coolt med lite alvmönster och kanske ett par teleri-skepp. Kanske någon vy från Rivendell, Doriath eller Lothlorien. Men jag tänker mig att de två träden kommer vara i centrum.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.