Twin Peaks

Start Forum Film & TV Twin Peaks

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av Profilbild på Thaeri Thaeri 1 år, 1 månad sedan.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #19431
  Profilbild på Glaurung
  Glaurung
  Moderator

  Körsbärspaj, dansande dvärgar och mörka skogar. Få serier är så mytomspunna som Twin Peaks och få seriepremiärer är så emotsedda. Om några dagar är det dags igen, 25år senare. Själv var jag 15 år när serien började sändas och jag förundrades och förfasades över den lilla märkliga staden med dess märkliga invånare. Det är sannerligen med bitterljuv förväntan jag ser fram emot säsong 3. Kan David Lynch och Mark Frost återskapa magin? Eller blir det en blek kopia av forna tider?

  Klart är i alla fall att Twin Peaks än en gång kommer skapa debatt. Var har ni för favoritkaraktärer och minnen från serien? Och vad har ni för förväntningar på den nya omgången?

  #19438
  Profilbild på Tauriel
  Tauriel
  Deltagare

  Har ärligt talat inte sett mer än nåt avsnitt av den gamla serien. Kan man se den så här 25 år senare, eller är det en sån där serie som inte åldrats så väl att det är kört om man inte såg den när det gällde?

  #19439
  Profilbild på Glaurung
  Glaurung
  Moderator

  Hej!

  Ett mästerverk åldras aldrig:) Så jag rekommenderar starkt att du kryper upp i soffan och ägnar några timmar åt en av de mest omtalade serierna genom tiderna!

  #19443
  Profilbild på Vinter
  Vinter
  Forumledare

  Får erkänna att jag bara har sett första säsongen, för några år sedan. Men jag känner att det innebär ett hål i min tv-bildning. ;) Får bli ett sommarprojekt!

  #19449
  Profilbild på Thaeri
  Thaeri
  Deltagare

  Jag var 5 år när serien började sändas och jag tror inte den någonsin gick på “skogs-TV” (SVT 1 och 2 + TV 4) på tider när jag kunde se den därefter, åtminstone inte fram tills jag flyttade hemifrån 2002.

  Jag har funderat på att se den efter det, men det har aldrig blivit av, och nu vet jag ärligt talat inte om jag är intresserad av något från det tidiga 1990-talet. Eller ja, serien är kort och jag är nyfiken så jag kanske ser den i sommar när jag kommit ikapp med det jag låtit ligga under vintern och våren, men jag får se om jag plockar upp fortsättningen innan den är klar.

  Jag håller inte med om att mästerverk inte kan åldras, det är som att säga att ångmaskinen var perfekt som den var och inte ett dugg mindre effektiv än förbränningsmotorn. Allting är ett barn av sin tid, och det som var i framkant 1990 kanske fortfarande har sina unika sidor, men andra har haft 27 år på sig att bygga vidare på och förädla många av de grepp som Twin Peaks hade, inte minst David Lynch själv i sina senare verk.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+share on Tumblr