Vad gör du nu för tiden?

Startsida, ny Forum Allmänt Vad gör du nu för tiden?

Detta ämne innehåller 17 svar, har 17 deltagare, och uppdaterades senast av  Vanni 1 år, 2 månader sedan.

Visar 18 inlägg - 1 till 18 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16879

  Vinter
  Forumledare

  För att följa upp den där tråden i gamla forumet om jobb och plugg och planer och vad det blev av dem: Vad pysslar ni med nu, gamlingar? ;)

  Jag jobbar som bibliotekarie på ett folkbibliotek. Där har jag varit i fyra år i sommar, tror jag, och trivs bra.

  Jag har fortfarande inte skrivit min masteruppsats i biblioteks- och informationsvetenskap och jag vill inteeeeeeeeee. Att börja med något pluggigt/akademiskt igen får mig mest att vilja lägga mig apatiskt på golvet. :P Men det skulle såklart vara bra att ta den där jävla examen, för att bristen på sådan påverkar dels min lön och dels min möjlighet att söka andra jobb om jag skulle tröttna på det nuvarande. Så jag överväger att gå ner i arbetstid, kanske i höst, för att ta tag i det där. Usch.

  #16903

  Ziz
  Deltagare

  Jag börjar också känns mig som en gamling här på Catahya nu!

  Jag jobbar som bygglovhandläggare och har gjort det i snart fyra år. Har nyss bytt kommun och är inne på min sjätte vecka tror jag.

  Inte bara jag som inte har examen, tycker man hör det från många håll. (Får mig att känns mig lite mindre värdelös…) Jag ska också ta tag i mitt i höst. Vi får peppa varandra! Så länge jag vill jobba med bygglovhandläggning är det nog väldigt lugnt att jag inte har examen, men jag vill ju ha det för min skull. Avsluta det där akademiska kapitlet i livet.

  I övrigt har jag nyligen (äntligen) flyttat ihop med pojkvännen och bor i en superfin lägenhet.
  Håller på med bågskytte, har gjort det i några år nu och har börjat tävla mer och mer de senaste åren.

  #16909

  Tauriel
  Deltagare

  Och jag håller precis på med den där masteruppsatsen, för min del i statsvetenskap. Jag har jobbat några år mitt i utbildningen, men kände att det var bra läge att ta tag i det efter att vi fick barn. Studiedagar är sällan lika långa som arbetsdagar och avsevärt mer flexibla i tid :)

  #16924

  kotte
  Forumledare

  Jag gav upp på detdär med plugg rätt tidigt (gymnasiebetyg, vem behöver det? ;)) och fortsatte på banan som Catahya introducerade mig för, den ideella sektorn. Just nu är jag generalsekreterare och gör allt detdär roliga som bokföring, hantering av medlemsuppgifter och sånt.

  I övrigt försöker jag göra kul grejer som att typ hantverka (mest stickning) och dra dåliga skämt som får min sambo sen 7 år att sucka och ta på sig hörlurarna igen.

  #16930

  Beldarna
  Deltagare

  Jag jobbar som skiftledare på SF nu för tiden, vilket innebär en väldig massa film hela tiden; när jag inte är där för att jobba är jag där för att kolla XD. Jag är utbildad inom kassa och teknik samtidigt som jag har det övergripande ansvaret när BC har gått hem för dagen. Det betyder samtidigt skeva arbetstider då jag arbetar när “alla andra” är lediga och tvärtom så jag har en massa fritid dagtid som jag i flera år sagt att jag ska ägna åt något vettigt, men det blir mest bara bokläsande, surfande, lunch/fika på stan med folk som råkar vara lediga och mer filmtittande.

  I övrigt har jag och sambon precis flyttat till en ny lägenhet där vi får varsitt rum för våra nörderier vilket känns jätteroligt. Allt håller dock på att tapetseras om så för tillfället bor vi i köket.

  #16940

  Raztheone
  Deltagare

  Försöker erinra mig när jag gick med i Catahya – någon gång under förra decenniet lär det väl vara i alla fall, skulle tippa på 2007 eller -8 – och har fortsatt på in inslagna kock-karriär. Är nu köksansvarig på en lunchrestaurang i Linköping sedan ett halvår tillbaka. Ungefär lika länge har jag och sambon bott ihop. All den där fritiden man tyckte att man skulle ha har på något vis försvunnit i vardagslivet och aktiviteter som läsning, författande, musikskapande och teckning får lämna plats åt veckohandling, middagslagning, tvättning och andra roliga och mindre roliga hushållssysslor.

  #16954

  Paks
  Deltagare

  Jag har varit medlem rätt länge, men inte varit aktiv… Mestadels för att allt annat i mitt liv fått ta plats. När jag gick med var jag student, nu jobbar jag på en sån där statlig myndighet efter en statsvetarexamen togs i slutet på förra årtiondet.

  #16975

  Isblad
  Moderator

  När jag började på Catahya gick jag sista året på gymnasiet och nu läser jag sista terminen av min kanditat. Gud. xD Pluggar just nu Genusvetenskap C och till hösten har jag sökt in till Masterprogrammet i genusvetenskap i Uppsala. Håller tummarna för att jag blir klar med min masteruppsats inom utsatt tid. Tror i och för sig inte att folk kastar sig för att anställa halvutbildade genusvetare, men vem vet. ;)

  #17244

  TheScavenger
  Deltagare

  Efter att ha jobbat som svetsare i 9 år ledsnade jag och bytte inriktning helt, nu jobbar jag som 3D Generalist och har på sidan eget företag där vi/jag utvecklar PC spel. Passade perfekt eftersom jag köpte en gård på landet och gör det mesta av mitt arbete hemifrån.

  Otrevlig är jag fortfarande.

  #17453

  Sandy
  Deltagare

  Oj! Jag har väl varit medlem sedan ca 2006 eller något sånt, så jag började fundera på vad jag gjorde DÅ. Gick då i grundskolan och nu har jag hunnit med gymnasiet och första året på högskolan i Kristianstad; redovisning. Hästtjej och pianist är jag fortfarande, men musiksmaken har ändrats lite och det jag tittar på är inte längre bara anime (ser på koreansk drama med). Har hunnit med att läsa en hel del koreanska på fri hand samt att jobba ideellt i föreningen NärCon och vid diverse andra konvent (vilket jag gav upp -14). Här händer det grejer!

  #18156

  Lilja Took
  Deltagare

  Hej alla! Hjälp vad stora vi har blivit… eller är det någon som lekt med en tidsmaskin nu igen?

  Jag har varit catahyan sedan 2005, även om jag nog mest är känd som Meril. En stund var jag hemsideansvarig, men efter en misslyckad kupp som skulle lansera Catahya 2 avgick jag så att den nya sidan verkligen skulle få gå före den gamla. Det tog visst några turer till, men det är fint att se allt ganska mycket på plats här nu! Jag har även skrivit en hel del här, månadens visdomsord och annat, när det begav sig. Ska man skryta så finns ett av mina alster med i den första novellsamlingen som Catahya gav ut (den vi helst inte nämner längre, för den trillar så lätt isär om man läser den för många gånger!) och jag har ett par andra noveller publicerade i fantasytidskriften Mitrania.

  Till vardags är jag numera akademiker, bosatt i Jämtland sen sju år tillbaka. Jag sysslar med miljövetenskap och tänkte plocka ut en master, som jag forskat mig fram till, i sommar någon gång.

  Lilja Took var mitt alias när jag drev underkullen.se så det fick följa med hit nu. För den som aldrig var in där så var det en fantastiskt fin liten blogg om hobbit-filmerna som jag höll igång från någon gång när alla rykten började ta form tills att filmerna kom. Någon gång ska jag sammanställa inläggen där till något fint, det har bara inte hänt riktigt än.

  #18169

  Raztheone
  Deltagare

  Minns att jag hängde en del på underkullen.se, en väldigt hobbitskt hemtrevlig sida, särskilt i början då det surrades en hel del om första filmen :)

  #18554

  Rei
  Deltagare

  En till gammal catahyan här! Tror jag gick med i Cata allt mellan 2003-2005 (lite blurrigt sådär), misstänker 2003 eller 2004 för jag har verkligen för mig att jag gick i gymnasiet när jag blev medlem :)

  Hur som, efter gymnasiet var det praktik i 1år via Arbetsförmedlingen pga vilse i livet och inte hade en aning om något :D Efter det 1år på folkhögskola, Bild&Form, efter det blev det 3år Kulturvetenskap med inriktning Konst på Linköpings universitet. Under första året på utbildningen träffade jag min pojkvän och efter det flyttade jag och han till Skövde för vidareplugg för honom inom Dataspelsutveckling, inriktning Design, och där har vi blivit kvar i snart 6 år :) Jag har de senaste snart 5 åren jobbat som IT-tekniker på ett antal olika ställen så har absolut ingen nytta av alla de år jag läst Bild&Form/Konstvetenskap, haha! Så kan det gå ^^

  Jag har nog inte varit på fler Catahya-träffar än ett årsmöte och något derp som innefattade innebandy i Örebro, men de var å andra sidan väldigt roliga ^^ Fantasy och böcker har nästan helt ersatts av anime, spel och tecknande/målande nu för tiden “tyvärr” :)

  #18825

  Bolion
  Deltagare

  Då, sent 2002, hoppade jag som 17-åring efter viss tvekan på ett projekt som Incanus, Kheryn, Tincocar och Saraldor dragit igång och nästan var klara med. De närmaste åren som följde är en av de lyckligaste i mitt liv, där en hemsida om Fantasy fick mig att inse att världen är större än den lilla ort jag bodde på. Catahya fick mig att drömma och att vilja bli gammal.

  Sedan dess har jag adderat 3 år på universitet och 10 år som webbutvecklare (senare apputvecklare) i bagaget. Jag tog mig iväg från Hälsingland och fann långt ihållande ro i Östersund. Här har jag skapat mig en karriär och är i det stora hela snart redo att återvända till Hälsingland, då jag blir farbror till en liten kille/tjej snart. :)

  Precis som flera andra har jag en oavslutad utbildning att ta itu med i slutet av min resa, men det tar jag tag i den dagen.

  #19282

  Gwendolyn
  Deltagare

  Jag tror att jag gick med här 2005 om jag inte tänker helt fel. Shit vad tiden går! Hade precis gått ut gymnasiet och älskade fantasy, men ingen i min närhet förstod mig. Så jag är otroligt glad att jag hittade hit. Det har betytt mycket för mig.

  Nuförtiden jobbar jag hemifrån, med hudvårdsprodukter som jag älskar, så det är fantastiskt kul att jag kan leva på det! Och så har jag hur mycket tid som helst att läsa böcker, måla, spela piano och skriva.

  Nyförlovad är jag också, och jag och killen har nyligen köpt en liten stuga mitt i skogen bredvid en sjö. Det är egentligen ett fritidshus, men vi bor här permanent, för ingen av oss tycker om stan, hihi.

  Kul att höra att det har gått bra för alla er andra också! :)

  #19355

  Kudiz
  Deltagare

  Jag är en helt vanlig dödlig på en industri med intressen som inga förstår.. Blev väl medlem här.. 2005? Testat på det akademiska men det gav för lite pengar för mödan (har skaffat mig ett intresse av att resa viäg i tid och otid)
  MEN när jag är 30 ska det pluggas till arkeologi!

  #19559

  Fionwe
  Deltagare

  Varför hör du aldrig av dig?

  #19606

  Vanni
  Deltagare

  Det var alldeles för länge sen vi sågs..

Visar 18 inlägg - 1 till 18 (av 18 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.