Vad läser ni just nu?

Startsida, ny Forum Litteratur Vad läser ni just nu?

Detta ämne innehåller 84 svar, har 28 deltagare, och uppdaterades senast av  Nattöga 2 år, 1 månad sedan.

Visar 50 inlägg - 1 till 50 (av 85 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16517

  Vinter
  Forumledare

  Zomg, första riktiga forumtråden!

  Jag läser Odinsbarn av Siri Pettersen. Riktigt bra nordisk ungdomsfantasy. Jag har bara läst en tredjedel hittills, men min chef som har läst hela frågar mig då och då om jag inte har läst klart den än, för han vill diskutera slutet med någon. xD

  #16531

  Ecthelion
  Deltagare

  Just nu läser jag om Excession av Iain M. Banks. Bra skit.

  #16532

  Reborn
  Moderator

  Jag läser The Buried Giant av Kazuo Ishiguro. Också mycket bra!

  #16533

  Raztheone
  Deltagare

  Jag har börjat om på Wheel of Time för att sedan – om jag orkar ta mig igenom alla igen – fortsätta med Brandon Sandersons avslutande delar som jag ännu inte tagit mig för att läsa. Eftersom det är länge sedan jag läste serien finns det en hel del som fallit i glömska, så jag känner att jag behöver en påminnelse innan jag tar tag i slutet XD

  #16535

  Vinter
  Forumledare

  Jag har börjat om på Wheel of Time för att sedan – om jag orkar ta mig igenom alla igen – fortsätta med Brandon Sandersons avslutande delar som jag ännu inte tagit mig för att läsa.

  Det där försökte jag mig på för några år sedan, men kom av mig efter femte boken, tror jag att det var. Jag inbillar mig fortfarande att jag kommer att genomföra det någon gång, men det är kanske inte så troligt.

  #16536

  Ecthelion
  Deltagare

  Det där försökte jag mig på för några år sedan, men kom av mig efter femte boken, tror jag att det var. Jag inbillar mig fortfarande att jag kommer att genomföra det någon gång, men det är kanske inte så troligt.

  Jag lyckades faktiskt för några år sen. Sandersons tre böcker var dessutom en rejäl kvalitéhöjning på ungefär alla plan.

  #16538

  Ziz
  Deltagare

  Jag läser för mycket just nu! Brukar vilja hålla mig till en bok, men, men. Läser igenom ett utkast till en bok som en vän skrivit och sen läser jag Beyond the Shadows av Brent Weeks, sista delen i trilogin. A Feast for Crows av Martin ligger också och väntar, har läst halva ungefär. Hade en tanke på att läsa ut den och A Dance with Dragons innan femte säsongen börjar på TV, jag kommer nog misslyckas…

  #16548

  Jag läser Attentaten i Gallus av Eva Holmquist, en svensk fantasy för ungdomar. Annars hinner jag inte läsa så mycket som jag skulle vilja, eftersom jag håller på med produktionen av två romaner som mitt förlag ska ge ut. Det blir en fantasy och en science fiction.

  #16550

  Raztheone
  Deltagare

  Det där försökte jag mig på för några år sedan, men kom av mig efter femte boken, tror jag att det var. Jag inbillar mig fortfarande att jag kommer att genomföra det någon gång, men det är kanske inte så troligt.

  Jag lyckades faktiskt för några år sen. Sandersons tre böcker var dessutom en rejäl kvalitéhöjning på ungefär alla plan.

  Jag har för mig att kvalitén går utför ganska snabbt efter de första två böckerna (fyra på svenska). Minns att “Vindarnas skål” var så fruktansvärt långtråkig och tungläst att jag nästan gav upp när det begav sig…

  #16564

  Bolion
  Deltagare

  Jag läser Pratchett, det jag har hemma inledningsvis.

  Gällande **Wheel of Time**: Det är värt att plåga sig fram till Sandersons böcker. De avslutar serien på ett mycket värdigt sätt. Särskilt A Gathering Storm!

  #16570

  Nattöga
  Deltagare

  Vinter: Hur är Odinsbarn?? Funderar om den är bra historiskt sätt eller om jag bara skulle störa mig på den då jag vet “för mycket” om vikingatiden?

  Håller på med min univeritetskursbok Kulturarv – et identitetspolitiskt kolfliktfelt som är ganska tråkig även om jag fått upp ögonen för en hel del.

  Den betydligt roligare boken är för tillfället sista delen i serien The Magicans av Lev Grossman som jag läser på svenska då det var den jag råkade hitta i biblioteket när jag var där senast.

  #16587

  Vinter
  Forumledare

  Hur är Odinsbarn?? Funderar om den är bra historiskt sätt eller om jag bara skulle störa mig på den då jag vet “för mycket” om vikingatiden?

  Den utspelar sig i en fantasyvärld, så det borde inte spela någon roll. :)

  #16604

  Försöker läsa bland annat “God’s War” (Kameron Hurley), “Wolf Hall” (Hilary Mantel) och “The Tyranny of the Night” (Glen Cook), men efter några inköp i SF-Bokhandeln häromsistens läser jag nu istället “Reaper’s Gale” (Steven Erikson) och “Ombria in Shadow” (Patricia A. McKillip). Plus DC-serien “Final Crisis”.

  #16610

  Tauriel
  Deltagare

  Jag mobil-läser The Last Ringbearer av Kirill Eskov. Ambitiös fanfiction på konceptet att Tolkiens böcker bara är en propagandaprodukt av att vinnarna skriver historien, och handlar istället om de frihetssökande människorna i ett Mordor på gränsen till den industriella revolutionen. Ursprungligen publicerad på ryska, men finns numera som e-bok att ladda ner i engelsk översättning.

  I bokform läser jag tyvärr bara kurslitteratur för tillfället.

  #16613

  Ningauble
  Deltagare

  Just nu Rogues redigerad av George R. R. Martin & Gardner Dozois — har sett fram emot Gaimans lilla uppföljare till Neverwhere länge. Dessutom håller jag på med The Dark Defiles av Richard Morgan.

  #16622

  Kalimac
  Deltagare

  Jag håller på med J.G. Ballards novellsamling “The Disaster Area”. Väldigt bra och intressanta historier – även om några är daterade känns de ändå aktuella.

  #16650

  BackCrack
  Deltagare

  Är för närvarande upptagen med tre böcker, vilket jag avskyr att vara. Började läsa sovjetiska sci-fi klassikern “Picknick vid vägkanten” av bröderna Strugatsky (vilken filmen och spelet “Stalker” är löst baserad på), glömde den hemma när jag besökte min mormor och plockade då “Andarnas hus” av Isabel Allende från hennes bibliotek i brist på annat att läsa, läste halva och sedan började resterande delar av “A Song of Ice and Fire” att pocka på min uppmärksamhet, så nu har jag även påbörjat “A Feast for Crows”. Har dessutom tidigare oavslutade genomläsningar av Dostoyevskys “Brott och straff” och Nietzsches “Så talade Zarathustra” att ta mig igenom. Finns alldeles för mycket att läsa och alldeles för lite tid :(

  #16779

  Ningauble
  Deltagare

  Nu är jag klar med Rogues — väldigt ojämn, även om det inte fanns några dåliga noveller. De som var bra var så bra att det blev en väldigt stor kontrast mellan dem och de enbart medelbra. Bland höjdpunkterna fanns Scott Lynch, George R. R. Martin, Neil Gaiman (med markisen av Carabas!) och Patrick Rothfuss.

  Fortsätter med Odinsbarn och The Dark Defiles.

  #16901

  Paks
  Deltagare

  Jag läser just nu följande:
  Ilona Andrews – Burk for me
  Jacqueline Carey – Dark currents
  Philipps Ballantine – Geist
  Kristina Ohlsson – Lotus blues

  Jag behöver hålla huvudet igång…

  #16925

  kotte
  Forumledare

  Jag är mellan böcker just nu (eller, har varit senaste månaden eller två, tre kanske) men har en bok som ligger och väntar på att jag ska läsa den, Bloodline feud av Charles Stross, ska bara komma mig för att öppna den och läsa lite och inte spela Blendoku istället.

  #16933

  Beldarna
  Deltagare

  Jag är mellan böcker. Eller egentligen håller jag på med en volym med Conan Doyles samlade noveller om Sherlock Holmes, men jag vet inte var den finns bland alla flyttkartonger. Sen började jag tröttna smått på den, men har inte hittat något annat att läsa än.

  #16974

  Isblad
  Moderator

  The Darkest Part of the Forest av Holly Black. Jag har bara kommit några sidor ännu, men eftersom jag gillat Blacks tidigare böcker har jag höga förhoppningar. :)

  #16993

  mindphazer
  Deltagare

  Jag läser knife of dreams i wheels of Times som jag värvar med lite Terry Pratchett

  #17034

  Thaeri
  Deltagare

  Jag blev nyss klar med Snuff som är sista Skivvärldsboken som handlar om stadsvakten in Ankh-Morpork. Eller ja, Vimes åker på semester till fruns lantegendom (och ramlar rätt in i diverse skumma grejer), så de andra i vakten är inte med sådär jättemycket.

  Näst på tur står nog The Anubis Gates, den har stått i bokhyllan ett tag nu och jag har ganska dåligt samvete för att jag inte läst den än.

  #17041

  Ahlen
  Deltagare

  Läser Weis/Hickmans Death gate serie. Ska precis börja med bok 5 “The hand of chaos”. Började läsa serien när jag gick i skola men kom bara ut 4 böcker på svenska. Kom och tänka på dom för ungefär 1 år sedan och bestämde mig att köpa hela serien på engelska istället för att se hur den slutar.

  #17147

  Beldarna
  Deltagare

  Jag har börjat läsa Neil Gaimans Triggerwarning. En del noveller är riktigt bra, andra mindre bra. Ingen direkt dålig.

  #17213

  Ningauble
  Deltagare

  Jag är snart klar med The Complete Lythande av Marion Zimmer Bradley (en stor expansion jämfört med Lythande som jag läst tidigare) och håller fortfarande på med Morgans The Dark Defiles (bara som kvällsläsning). I morgon börjar jag på Antonia Frasers självbiografi My History — jag har redan tjuvkikat och hon skriver en hel del om sin gammelfarbror Lord Dunsany.

  #17277

  Vinter
  Forumledare

  Kan meddela att jag läser Odinsbarn igen. Eller fortfarande. ;) Ett litet tag efter trådstarten blev jag tvungen att lämna tillbaka den till biblioteket utan att ha läst klart den, och nu har jag den igen. Nästan klar. Mycket bra!

  #17489

  Svedjefar
  Deltagare

  Ok, i brist på skojigare saker att göra just nu så hoppar jag in i en gammal tråd och skriver lite. Någon nämnde Charles Stross, och jag håller på med The Glass House just nu. Gillar den starkt, samt även Neptunes Brood som jag läst tidigare. Däremot är jag lite tveksam till hans böcker om The Laundry. Finns det någon här som läst dem och kan rekommendera dem?

  #17491

  Karma
  Deltagare

  Här om dagen letade jag efter nåt att läsa i väntan på andra böcker jag beställt. Efter lite rotande hittade jag “Stone of Tears”, andra delen i “The Sword of Truth”-serien (visst heter den så?). Det var fyra fem år sedan jag läste första delen så jag var lite lost i början, men jag måste erkänna att jag gillar den. Jag kan absolut tänka mig plocka upp ytterligare böcker i serien.

  #17495

  Tauriel
  Deltagare

  Jag har precis påbörjat Ancillary Justice av Ann Leckie. Jag har hört mycket positivt om den, men har själv en tendens att tröttna på sci-fi-böcker långt före slutet så vi får se hur det går :)

  #17499

  Raztheone
  Deltagare

  Är fortfarande inne i WoT och är förvånad över att jag fortfarande tycker att det är spännande. Känns som att man har glömt mycket sedan man läste dem för en massa år sedan, samtidigt som man lägger märke till mer saker nu än då. Kanske är det för att man har ett hum om saker och ting redan, så man har större förståelse för dem när de händer, eller så är det bara för att man mognat lite och förstår saker bättre än man gjorde då.

  #17501

  mindphazer
  Deltagare

  THE WISE MAN’S FEAR av Patrick Rothfuss

  #17513

  Vinter
  Forumledare

  Raztheone, hur långt har du kommit? :)

  #17739

  gpkjeilen
  Deltagare

  Just nu läser jag “Mörk ängel” av Laini Taylor. Har fått tips om den många gånger så nu var det äntligen dags kände jag :)

  #17749

  Raztheone
  Deltagare

  Ser att det var länge sedan jag kikade på den här tråden :S

  Vinter: Någonstans mitt i, hinner tyvärr inte läsa särskilt mycket nu för tiden; för mycket tid går åt till jobb, hem, träning och anda saker. Sakta men säkert arbetar jag mig dock framåt ;)

  #17758

  Karma
  Deltagare

  Hur många böcker blev det i WoT-serien till slut (jag har aldrig hört talas om google, tydligen? Jag läste de fyra första böckerna för tio år sedan och funderar på att gräva fram dem på nytt.

  Just nu läser jag, åter igen, en Sword of Truth-bok. Den här gången nummer tre: “Blood of the Fold”. Jag väntar ivrigt på brevbäraren som, förhoppningsvis, har med sig ett paket böcker till mig. Bland annat Sandersons “The Way of Kings” som jag har hört mycket gott om.

  #17759

  Raztheone
  Deltagare

  14 tror jag, varav de första 11 delades upp i två delar när de översattes. Jag har alla översatta böckerna och det grämer mig lite att jag inte får en komplett serie. Ser dock fram emot de sista tre böckerna, även om de blir på engelska.

  #17760

  Karma
  Deltagare

  Jag vill så gärna läsa hela serien, men ärligt talat skrämmer det mig lite med så många böcker :)

  #17763

  Tauriel
  Deltagare

  Jag var i samma sits som du Karma, men hade läst de första nio eller nåt sånt innan jag kom fram till dåvarande sista boken och slutade läsa. Kände att det inte var värt att börja om utan bestämde mig för att jag egentligen bara vill veta hur det går för alla, så jag nöjde mig med att läsa en utförlig plot-summary på nätet.

  #17852

  Nattöga
  Deltagare

  Har tidigare läst ut av Vinter ovan nämnda bok Odinsbarn av Siri Petterson och jag väntar ivrigt på fortsättningen Röta som kommer snart på svenska, mycket bra bok!!

  Läser för närvarande boken Shattering the Ley av Joshua Palmantier som inte är rädd för att döda folk och intressant är att vi får följa händelseförloppet från alla stadens olika samhällsskikt samtidigt vilket är ett spännande upplägg. Är Uppsala English Bookshops utvalda Fantasybok för sin fantasybokklubb denna månad.

  #17855

  Karma
  Deltagare

  Jag har precis börjat på Brandon Sandersons mastodontverk “The Way of Kings”. Sanderson levererar som vanligt.

  #17870

  gondal
  Deltagare

  Fool’s Assassin av Robin Hobb. Väldigt trevligt att återse Fitz och Chade med flera.

  #17878

  Vinter
  Forumledare

  Läser Morels uppfinning av Adolfo Bioy Casares och känner att jag har läst den på helt fel sätt, eller vid helt fel tillfälle. Den är väldigt kort, och ändå har jag läst den väldigt upphackat, bara några sidor i taget, vilket den nog inte vinner på. Och jag har varit så trött och trög i huvudet senaste tiden att jag knappt fattar vad jag läser ändå, får läsa om meningar flera gånger osv.

  #17891

  Beldarna
  Deltagare

  Jag fick ändan ur under sensommaren och började läsa de sista böckerna av WoT. Idag började jag på A Memory of Light. Det känns konstigt att äntligen vara i början av slutet på serien. Jag var 12 år gammal första gången jag läste första boken, nu är jag 31 och serien har funnits i bakhuvudet så länge att det säkert kommer att kännas jättetomt när den är slut. Ända sen Knife of Dreams har jag dragit ut på det, men nu är det dags att slutföra det.

  Under matrasterna på jobbet läser jag Mazerunner-serien och är på Scorch Trials nu. Den är enkel och lättläst, men suger rätt rejält. Ingen sympati för nån karaktär, men kapitlen är korta och passar perfekt som pausläsning.

  Vid sidan av har jag hållit på med Ruska sen mitten på Juni och jag har fortfarande inte ens kommit halvvägs på Trigger Warning.

  #17895

  Thaeri
  Deltagare

  Howl’s Moving Castle, en av mina absoluta favoritböcker. Jag läste nyss uppföljaren Castle in the Air för första gången så jag blev akut sugen på att läsa om första boken.

  Har ni inte läst dessa två böcker har ni verkligen missat något, de är underbara verkligen med en underliggande och väldigt träffsäker humor och mycket sagokänsla. Ganska korta också, så det finns ingen ursäkt att inte läsa dem ;) Det finns en tredje med, men den har jag inte läst än.

  #17966

  Nattöga
  Deltagare

  Thaeri: De böckerna är jättebra, speciellt Castle in the air och uppföljaren vars titel jag glömt nu. Howl’s moving chastle var inte överdrivet bra tycker jag.
  Har du läst hennes novellsamling? Den är riktigt bra samt hennes humoristiska böcker The Dark lord of Dekholm och uppföljaren som är fantastiska parodier på hela fantasygenen och driver med hela quest-tänket.

  Läser just nu Ondvinter av Anders Björkelid (Berättelsen om Blodet del 1). Helt okej hittills, är bara i början.

  #17988

  Thaeri
  Deltagare

  Nattöga: Hennes böcker och noveller har funnits med på att läsa-listan sen jag först upptäckte Howl’s Moving Castle, det är bara det att den går fruktansvärt långsamt att beta av nuförtiden :/ Plus att jag fastnade lite väl djupt i Discworldträsket ett tag så jag försöker variera mig mellan lite olika författare för tillfället.

  #18001

  Thaeri
  Deltagare

  Åkte ner till Göteborg för att hälsa på en kompis, kom tillbaks med några extra böcker i bagaget.

  Så för tillfället läser jag The Name of the Wind av Patrick Rothfuss, blev mer eller mindre påprackad den av sagda kompis och jag litar på hans omdöme till 100% :)

  #18005

  Raztheone
  Deltagare

  The Name of the Wind är en av mina favoriter. Väntar fortfarande spänt på att del 3 skall komma ut.

Visar 50 inlägg - 1 till 50 (av 85 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.