Birth of the Firebringer

2 mars 2004

Författare: Pierce, Meredith Ann

Serie: Firebringer Trilogy del 1

För länge sedan levde enhörningarna vid den heliga Månspegeln, men de grymma ormillorna, vingdrakarna, lurade enhörningarna och drev bort dem från dalen. Enhörningarna flydde till en annan dal, där de levde i många generationer. De slogs mot de krigslystna griffinerna och aktade sig för panerna i skogarna, allt medan de väntade på att Eldbäraren skulle födas bland dem – en enhörning med päls svart som natten som skulle komma med elden och leda dem tillbaka till deras gamla land.

Bland enhörningarna föds Jan som son till den svarta prinsen, Korr. Vissa tror att Korr kommer att bli Eldbäraren, och de med gåvan att drömma sant har sett Eldbärarens snara ankomst. Jan ska upptas som krigare i enhörningarnas cirkel och färdas därför tillsammans med de andra unga, ledda av Korr, till ormillornas dal, för att dricka av vattnet i den heliga källan. Men ormillorna håller på att vakna och de känner att Eldbäraren är nära…

Meredith Ann Pierce inleder ytterligare en charmig fantasyhistoria i bästa sagostil. Ormillorna är härligt grymma och fascinerande varelser – pärlemordrakar som bor i djupa grottor och dyrkar en stulen eld. Som alltid skriver Pierce varmt och medryckande, med ett poetiskt språk. Läsaren listar ut långt innan huvudpersonen hur saker ska utvecklas, men det gör ingenting. Naiva huvudpersoner är en del av charmen i den här typen av sagor.

Den första delen i serien finns översatt till svenska som Eldbäraren, men vill man läsa hela sagan är det engelska som gäller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *