Crossroads of Twilight

20 augusti 2003

Författare: Jordan, Robert

Serie: Wheel of Time del 10

Crossroads of Twilight är 10 boken i denna för långa serie av Robert Jordan om Rand al’Thor som efter mycket om och men är Draken Återfödd som skall rädda världen från Shai’Tan eller Den Svarte då man inte får uttala hans rätta namn om man inte vill att hans “onda närvaro” skall falla på en.

När jag skaffade de tre första böckerna på svenska så tyckte jag att dem var otroligt spännade och välskrivna. Jag började köpa mer och mer i denna serie och snart började jag undra hur förbannat länge till han ska skriva?

Jag införskaffade Crossroads of Twilight efter Winter’s Heart och hoppades på att “Nu, äntligen blir det skojigt då Rand har lyckats bränna bort smittan från Saidin och mer eller mindre måste återgå till sitt normala sinneslag.” Gissa om jag orkade ta reda på det? Svar: Nej.

Bara prologen på denna hemska bok är runt 100 sidor! Har människan ingen skam i kroppen?! Jag läste prologen endast sen la jag ifrån mig boken och tittar föraktfullt på den när den ligger och samlar damm i min bokhylla.

Jag funderar på att läsa sista kapitlet i bokskrället bara för att. Jag fattar först nu att jag endast köpte böckerna för att få reda på vad som händer med Rand och company.

Sen att RJ har sagt att det skall till MINST tre böcker till innan det är slut, frågar jag mig själv om det är värt att lägga pengarna på sådan här dynga?

Knappast…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *