Danse Macabre

12 juni 2008

Författare: Hamilton, Laurell K.

Serie: Anita Blake del 13

Laurell K. Hamilton serie om Anita Blake började bra, och konceptet höll ändra fram till och med Obsidian Butterfly, som på något sätt var brytpunkten. Obsidian Butterfly såg ut att vara början på något mörkare, och i min mening en naturlig förändring. Men allt detta utraderades på något sätt i och med Narcissus in Chains, där Laurell Hamilton av någon anledning fick för sig att försöka erövra alla romanläsare, vilket hon uppenbarligen lyckades med, i och med att hennes böcker numera är NY Times bestsellers.

De tre senaste böckerna har i princip varit flera hundra sidor av meningslöst sex med ett skämt till handling, och Danse Macabre är inget undantag. Större delen av boken går ut på att Anita oroar sig över att hon kanske är gravid, och dessutom inte vet vem pappan är. Enda anledningen till att över huvud taget fortsätta läsa är förhoppningen att serien någon gång kanske tar en vändning tillbaka till vad den ursprungligen handlade om. Handlingen har inte förts framåt nämnvärt de senaste tre böckerna, och Danse Macabre är inget undantag här heller.

Det kan dock finnas hopp. Ett byte i omslagstrenden i och med den femtonde boken, Blood Noir, som precis kommit ut, ger mig hopp om att det kanske är en förändring på väg. Min rekommendation är i så fall att hoppa över bok elva till och med fjorton, och börja på bok femton, för du lär knappast missa något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *