Den dolda staden

13 december 2002

Författare: Eddings, David

Serie: Sagan om Tamuli del 3

Ännu en gång har man avslutat en Eddings-serie. Det var sannerligen i rättan tid.

Spjuthök återvänder hem från kriget i norr, med en krossad fiendehär bakom sig. Då han kommer till Matherion är hans glada humör som bortblåst. hans drottning, den sköne Ehlana, har kidnappats! Och naturligtvis är kidnapparen Krager, alkoholisten som alltid har varit en böld på ryggen för Spjuthök. Deras villkor är omöjliga – för att återse Ehlana måste Spjuthök ge dem Bhelliom.
Med ett iskallt lugn påbörjar Spjuthök jakten efter Ehlana – och Krager, som Spjuthök skall göra sig kvitt med en gång för alla. För att få fördel byter Spjuthök och hans vänner ansikten. Spjuthöks eget ansikte placeras på en annan för att denne skall dölja deras list genom att följa Kragers instruktioner.
Medan de närmar sig Ehlana börjar guden Cyrgon och Zalasta stängas in mer och mer. Den slutgiltiga drabbningen mellan Bhellioms förkämpe och dess motsvarighet kommer allt närmare – och med det slutet på Anakhas uppdrag.

Den här boken var helt okej – varken onödigt utdragen, något alldeles extra eller under snittet. Med sina halvdåliga skämt och rappa takt var den relativt smärtfri att läsa – även om den var lite väl långtråkig i vissa partier.
Nu har jag fått min dos av Eddings så att det räcker i ett tag. Nu kan jag återgå till de mer tunglästa författarna igen. Vilket i sig är skönt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *